U.S.A
-
stain #470 Na a kantriról annyit érdemes tudni, hogy minden iskolázott ember húzza a száját rá, ennek ellenére mindenhol van legalább három kantri rádió, amin ugyanaz a nyál megy egész nap. Az előbbi szabály alapján, ahol csak három, vagy annál kevesebb rádióadó van, ott mind kantri. Déli határ mentén van amúgy még veszélyesebb is: mexikói mariachi rádió.
Amúgy a rádióban menő zenék eléggé mások, mint európában. Általában van minden városban 2-3 rock adó. A klasszikus rock adókon nagyrészt persze brit zenéket nyomnak, szóval egész nap Zeppelin meg Pink Floyd megy, amitől azért idővel besokall az ember.
Általában mindenütt sok adó jön be, de kis teljesítménnyel adnak, úgyhogy nagy országos rádiók nincsenek, városonként változik a műsor. Kocsiban utazva folyton tekergetni kell a rádiót. Nekem eddig a legnagyobb sokk az volt, amikor a kanadai határhoz egész közel vezettem a hegyekben. Ott fent már csak AM adók jöttek be, úgyhogy azt tekergettem, és két spanyol nyelvű adó között megszólalt valami magyar népzene, aztán magyarul kezdtek el dumálni. Kiderült, hogy valami kanadai magyar rádió, de csak pár órát nyomják egy nap, úgyhogy nem sokára az is átváltott spanyolra.