U.S.A
  • J R Oppenheimer
    Üdv! Én már voltam kétszer is, bár a két alkalom együtt nem tett ki egy hetet sem. Nekem igazából vegyes érzéseim vannak. Ha nem szereted a tömeget és a rohanást mint én, akkor New York valószínűleg nem a te városod. De(!) két hét elég ahhoz, hogy kicsit letérj a bejáratott útról és megtapasztald az igazi hangulatos utcákat, a Manhattantől távolabb eső közösségi életet, az eldugott kincseit a városnak. Ha van ott ismerősöd aki elvisz ilyen helyekre akkor azzal mindenképpen jól jársz, ha nincs akkor az amerikaikkal simán össze lehet haverkodni ennyi idő alatt. A szobák ára eléggé függ attól, hogy hányan utaztok, melyik városrészben van a hotel, mennyire közel van a metró, stb., én mindkétszer a hotels.com és az expedia-t használtam foglalásra, ha ezeken körülnézel már lesz elképzelésed az árakról. Ha tanácsot kéne adnom akkor csak annyit mondanék, hogy az Empire State-re ne menj fel mert iszonyat sokan vannak és nagyon gáz, hogy egy szűk rácson kell kinézned ha látni akarsz valamit, amit ráadásul eltakar a tömeg. Helyette inkább a Rockefeller Center a jó választás, hamar feljutsz, kevesen vannak, nincsenek rácsok, csak üvegpanelek, tökéletesen látni az egész várost. Ráadásul onnan még az Empire State épületét is látni. Nem akarok itt esszéket írni, de ha van valami konkrét kérdésed akkor tedd fel bátran, hátha tudok segíteni.