1543
United States of America
-
somesz85 #1543 Sziasztok! Akit érdekel egy ultibeszámoló az USA Keleti-partján tett utazásunkról, annak ajánlom a blogunkat: USA Körút
A főbb állomások: Washington – New York – Buffalo – Niagara Falls – Cleveland – Chicago voltak, összesen 11 nap alatt és ami fontos 100%-ban egyéni szervezésben.
-
J R Oppenheimer #1542 Üdv! Nem sértkésképpen mondom, de egy majdnem egy éves hozzászólásra válaszoltál véletlenül :) De sebaj, kicsit pörgessük már fel a topicot, hátha akad itt valaki aki szeretne élménybeszámolni vagy gondolatait megosztani az Államokról. Én idén is voltam, South Carolinaban dolgoztam és Floridában utazgattam. Te nyaralni voltál? -
Gaborkik #1541 Én idén nyáron voltam NY-ban, mi 50$/éjszaka alatt nem találtunk barátságosnak tűnő szállást egyet sem. Végül New Jerseyben egy ismerősnél laktunk, de ezt nyilván nem tudja mindenki megoldani, illetve nekünk is utolsó pillanatban jött össze. -
#1540 5-6ezer forintból ki lehetne hozni? Amúgy a tömeggel szerintem nem lenne baj, szeretem a nyüzsgést, pörgést. Viszont az angol nem erősségem (sajnos csak ami a netről, számítógépről rám ragadt), ezért is jó lenne egy útitárs, na meg persze nem utolsó sorban, hogy ne egyedül menjek. Szerintem hol találhatnék olyan személyt, aki hasonló dolgon töri a fejét?
Amúgy az utazás közel sem 100%, csak mostanság eléggé oda vagyok az USA-ért meg a Nagy Almáért! :) -
J R Oppenheimer #1539 Üdv! Én már voltam kétszer is, bár a két alkalom együtt nem tett ki egy hetet sem. Nekem igazából vegyes érzéseim vannak. Ha nem szereted a tömeget és a rohanást mint én, akkor New York valószínűleg nem a te városod. De(!) két hét elég ahhoz, hogy kicsit letérj a bejáratott útról és megtapasztald az igazi hangulatos utcákat, a Manhattantől távolabb eső közösségi életet, az eldugott kincseit a városnak. Ha van ott ismerősöd aki elvisz ilyen helyekre akkor azzal mindenképpen jól jársz, ha nincs akkor az amerikaikkal simán össze lehet haverkodni ennyi idő alatt. A szobák ára eléggé függ attól, hogy hányan utaztok, melyik városrészben van a hotel, mennyire közel van a metró, stb., én mindkétszer a hotels.com és az expedia-t használtam foglalásra, ha ezeken körülnézel már lesz elképzelésed az árakról. Ha tanácsot kéne adnom akkor csak annyit mondanék, hogy az Empire State-re ne menj fel mert iszonyat sokan vannak és nagyon gáz, hogy egy szűk rácson kell kinézned ha látni akarsz valamit, amit ráadásul eltakar a tömeg. Helyette inkább a Rockefeller Center a jó választás, hamar feljutsz, kevesen vannak, nincsenek rácsok, csak üvegpanelek, tökéletesen látni az egész várost. Ráadásul onnan még az Empire State épületét is látni. Nem akarok itt esszéket írni, de ha van valami konkrét kérdésed akkor tedd fel bátran, hátha tudok segíteni. -
#1538 Sziasztok!
Valaki járt már közületek New York-ban? Ha igen, mesélhetne róla kicsit.
Mennyiből lehet kihozni egy 1-2 hetes "kiruccanást"? Vélemények, tapasztalatok, tanácsok! Esetleg útitárs? :) -
#1537 Akkor kérdezek, hátha ti felvilágosultabbak vagytok mint én :D
Ne nevessetek ki, de az USA-ban van olyanra lehetőség, hogy valaki mezőgazdasági munkára menjen ki (farmer) munkára, tehát gépkezelőnek (traktorok, kombájnok stb.), szerelőnek, ilyesminek? Ha igen, akkor hogyan? -
#1536 na akkor már csak fel kéne pörgetni valahogy :) -
DIESEL DOG #1535 Kész a végleges dizájn... enjoy ;) -
#1534 -
DIESEL DOG #1533 Ide is elfért egy kicsi dizájn frissítés... ;) -
#1532 Sziasztok. Ti kint vagytok USA ban? Csak mert készülök nyáron PA ba. Jó lenne pár kinti segítség. Persze csak elméleti. -
#1531 Wallpapernek. -
DIESEL DOG #1530 Ezzel jól el lehet szórakozni :D -
#1529 Egy kis államfelismerő játék. -
Mathiasse #1528 Szerintem a CCUSA-ra gondolsz! Én azzal tervezem a kimenetelt jövő nyáron. -
J R Oppenheimer #1527 A munka kemény volt, de a főnökség nagyon jó fej volt abban a táborban ahol én dolgoztam. Értékelik a kemény munkát, nem spórolnak a dícsérettel ha valamit jól csinálsz. Teljesen más a munkamorál odaát.
Maga az ország gyönyörű, a végtelen sivatagtól kezdve a havas erdőkig mindent megtalálsz ha van lehetőséged rá. Az emberek nagyon kedvesek, befogadóak, érdeklődőek és segítőkészek. A lányok szépek (nagyjából), a kaja jó, a városokban nem lehet eltévedni.
Én beleszerettem az országba, igazából oldalakat tudnék írni róla. Ha van valami konkrét kérdés és tudok rá válaszolni, akkor megteszem :) -
#1526 Tetszett? -
J R Oppenheimer #1525 Egy pennsylvaniai gyerektáborban dolgoztam egész nyáron. Konyha, felszolgálás, mosogatás, ilyenek. Ez a szervezet vitt ki és intézte az egészet. Egyetemeken szoktak toborozni, lehet, már találkoztál pár szórólappal. Létezik még egy nagyobb ilyen szervezet, nem jut eszembe a neve. Lényeg, hogy kevés pénzért, óriási élmény. -
#1524 elnézést, a kérdésem J R Oppenheimer kollegának szólt, csak az első mondatom miatt a te hsz-edre válaszoltam :) -
DIESEL DOG #1523 Én nem voltam odakint, nem dolgoztam odakint... csupán szeretnék kijutni valamikor a jövőben mint turista és eltölteni pár hónapot az államokban... :) -
#1522 én nem is kicsit :D
azt megkérdezhetem, hogy milyen melót csináltál odaát? -
DIESEL DOG #1521 Most egy kicsit irigyellek... :D -
J R Oppenheimer #1520 Kösz srácok. Igazából már voltam a nyáron kint, most a vissatérésre készülök :) Nyári meló után volt 2 hetem kirándulni. A keleti parton mentünk egy kört. A kedvenc városom Phialadelphia lett, nagyon jó hangulata van a helynek és teli van történelemmel. Pár fotó onnét. Csak linkben mert nagyok. -
#1519 Totál depis hangulata lett a topiknak az új kinézettől. -
DIESEL DOG #1518 Örülök hogy tetszik... :)
Zászlóra majd kitalálok valamit... ;) -
#1517 szuper lett a topik, köszönjük! :)
egy színes zászló tényleg elférne ide valahova, csak úgy a "miheztartás végett"... :)
-
DIESEL DOG #1516 Remélem sikerül megvalósítanod, és egyszer viszont láthatjuk a beszámolódat! -
#1515 hajrá ! :) -
#1514 sok sikert -
J R Oppenheimer #1513 Jó az új arculat!
Hogy élénkítsem a topicot, beszúrok egy friss linket, egy Reddit AMA-ről. Egy belga srác körbejárta három hónap alatt az Államokat. Link Engem nagyon meghatott a téma, el kell kezdenm gyűjteni egy hasonlóra. -
#1512 klassz. Még egy amcsi zászló elférne valahol, hogy tükrözze a topik mivoltát :) -
Interstate 95 #1511 -
DIESEL DOG #1510 Ideje volt megtörni a csendet... :D -
#1509 Végre valaki ír. :D -
DIESEL DOG #1508 Nos, kedves amerikát kedvelő barátaim... eljött az ideje hogy egy kicsit arculatot váltson a topik... ;) -
#1507 fhú de jó kis túra lehetett -
#1506 egyébként aki a legelejétől szeretné olvasni, az itt kezdje, gondolom ezzel nem voltam egyedül :)
jobban beleolvasva korrekt nagyon, pedig csak az első oldalt futottam végig úgy mindenestül, nem semmi :)
egyszer tényleg mindenképp ki kell jutni... -
#1505 -