U.S.A
  • stain
    Ha találsz jó leírást arról, hogy hogyan kell profin steak-et fűszerezni, akkor azt linkeld be pls.

Bár reggeli ügyben nem vagyok valami nagy szakértő, mert én általában ugyanazt eszem reggelire kint is, mint itthon, de párszor voltam már kajáldában reggelizni.

Általában a villásreggeli a menő, a vastag palacsinta az alap (asszem kelt tésztából), amire kb. bármi lehet kérni epertől a bacon-ig. Ehhez jön még a juharszirup függetlenül attól, hogy eper van-e rajta vagy bacon. Kennek még rá vajat, vagy fahéjat szórnak rá, esetleg veszélyesebb dolgokat is, mint a mogyoróvaj. Aztán van mindenféle krumplikrokett (a rösztire hasonlít), szoktak enni darálthúsból készült vackokat is, meg kolbásznak nevezett darált hús darabkákat megsütve. Menő még a rántotta hetven változatban (omlette néven fut), meg mindenhez piritós. Italnak kóla vagy narancslé. Hosszú kávé (kávéból is ezer fajta van, de mivel én nem iszom kávét, nem értek hozzá). A keleti parton vannak a diner-nek nevezett éttermek, ott elég sok fajta reggeli van.

Amúgy a palacsintának szerintem szinte senki sem tudja a receptjét, mert bekevert palacsinta port árulnak a boltban :) Itthon anyám szokott olyat sütni, hogy a sima keletlen tésztába tesz ezt-azt, pl. darált almát, és kicsit vastagabbra süti. Kint is szoktak belesütni ezt-azt, pl. áfonyát (blueberry). A magyar palacsinta ott francia palacsinta néven fut, crepes néven emlegetik, de krépsz-nek kell mondani, félreértéseket elkerülendő.