U.S.A
  • stain
    Azért amerikában is becsusszannak komoly költsége. Pl. ha ki kell hívni a vízvezeték szerelőt, úgy csusszanak az ezresek, mint a szél. Vagy pl. meg kell csináltatni a kocsit (nekem egy kipufogódob cserére 400 dolcsit mondtak, itthon tuti megvan a negyedéből). Aztán ott az iskola, ami elvileg ingyenes, de csak akkor, ha azt akarod, hogy a gyerekek fekákkal meg mexikóiakkal járjanak együtt. Az egyetem meg extrabrutáldrága. Egyik kinti kollegámnak negyedmilás adóssága van abból, hogy elvégzett egy egyetemet. Szóval aki a szegénységi küszöb közelében táncol, annak esélytelen, hogy a gyerekeit egyetemre küldje.

Szóval ezeket a költségeket nem lehet behozni azon, hogy olcsóbb az ipod, mint itthon. Az viszont tény, hogy a családi adózás nagyon sokat segít (minden gyerek után alapból le lehet írni egy csomó adót). Kíváncsi vagyok, hogy itthon hogyan lesz, nagyon ígérgetik, ugyanis.

Az is elég sok pénzt el tud vinni, ha minőségi kaját akarsz enni. Szivacskenyér meg sültcsirke van olcsón, de egy idő után attól becementesedik az ember emésztőrendszere.

Én még mindig itthon vagyok, pedig képzettségem is van, angolul is folyékonyan beszélek (sőt, még spanyolul is, néha az is jól jön kint), ráadásul ígértek már induló fizunak 85e-t. Nem tudom megmondani, hogy mi a baj... barátaim is vannak kint (sok magyar is)... de egy hét után már mindig nagyon hiányoznak az itthoniak.