Tipikus fröccsögések ezek egy olyan ember szájából aki igazából azt sem tudja mi fán terem egy iphone, és ráadásul azt hiszi, hogy mindenkinek arra van szüksége amire ő vágyik vagy amire ő szeretné használni. Én néhányszor már megválaszoltam az ilyen kérdéseket mint amit most is írsz, de mivel éppen kurvára ráérek (mint ahogy te is), igy válaszolok néhány felvetésre.
"Nekem azt ne mondd, hogy pl. bluetooth-ra nincs szükséged, pontosabban, hogy kommunikáljon minden telefonnal,"
Képzeld én még soha nem használtam ezt a funkcióját egyik telefonomnak sem, a mai világban meg már főleg nem. Az egyetlen dolog amire használom az iphone bluetoothját az az, hogy az otthoni erősítővel kommunikáljon. (ha hirtelen meg akarok hallgatni egy számot ami a telón van a hangfalon akkor btvel kapcsolódok az erősítömre)
"A copy-paste funkció amit kb. 8 éve is használtam az akkori 3650-esemen akkor újdonság volt Iphone-nál hogy a második modelljükbe már bele is rakták,"
Természetesen ez egy szoftver frissités volt és nem telefon. Mondhatjuk, hogy elbaszták az első kiadásban, hogy nem volt ilyen. Viszont ne keverjük, hogy ez egy új telefon lett volna. Rájöttek, hogy az emberek szeretnék ezt és bele is rakták. A szoftver rengeteg fejlődött, ezelőtt soha nem volt olyan telefonom, ahol ennyi frankó szoftver frissítés jött volna ki. Persze ebbe bele lehet kötni, de mivel kvázi gyorsan megoldották, igy nem hiszem, hogy ettől falnak kéne menni.
"A fent említett telefonomon már volt multitask, ami gond nélkül ment is, az apple-nek ez még mindig kihívás."
A mai telefonok nagy részében (kivétel több százezres példányok) a multitask még mindig kihívás. Belassulnak, használhatatlanná válnak. Ráadásul ez mindig felmerül mint gond, de a kérdésre, hogy mire is kell multitask arra meg nem igen jön válasz. (merthogy pl a win3.1 sem volt multitask mégis jól elvolt vele az ember ugyebár, az, hogy egyszerre két program fut az NEM multitask). Egyébiránt természetesen iphonera felrakod a backgroundert vagy más multitaská tevő programot és már van is multitaskod. Ennyi.
"Ha meg bedöglik az akkud, akkor szervízbe kell vinned kicserélni? Ez most vmi poén?"
Mhmm nekem az a poén, hogyha bedöglik az akkud bármilyen más telefonban akkor otthon a polcról leveszel egy akkut? Nem tudom nálunk nem áll a polcon hegyekben semmilyen akku, akkor sem állt amikor nokiám volt vagy Sony ericson. Akkor is elballagtam a szervizbe (vagy boltba) és vettem egy akkut. Itt is ez van.
"A kamera az vicc rajta, a telefon ára ennél sokkal jobbat indokolna, persze ha kamerára nem futotta ezért a pénzért, akkor hogy jutott volna vakura"
Szerintem meg ez a telefon pont olyan embereknek készült (mint én is) akik nem dőlnek be a csirió megapixel kamerának egy fényképezőben mert pontosan tudják, hogy semmi értelme és egy fos. Ha fényképezni akarok arra ott a fényképező, ha meg vigyorgo arcokat akarok a telefonszám mellé rendelni arra tökéletes az iphoneban lévő is.
"Nekem még nem sikerült vele simkártyáról telefonszámokat átmásolni/olvasni"
Érdekes, nekem ez egyből ment. A feleségemnek most vettünk iphonet a nokiában lévő simkártyát átraktuk megnyomtuk a másolást és felmásolta. Voila.
"hozzáértő zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintű nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt."
Hát ha valaki az itunes-on nem tud elmenni az valószínűleg analfabéta, annál egyszerűbb szoftver kevés van.
"amikor első alkalommal be akarta kapcsolni az meg azért sírt, hogy itunes-al akar kapcsolódni előszőr, aztán hajlandó lesz elindulni."
Akkor azt valaki keményen elbaszta, mert enélkül ki sem adják a telefont. Ha tmobilnál veszel egy készüléket akkor MINDEN ESETBEN csatlakoznak, aktiválják és utána odaadják szépen a kezedbe!
"Mms-t már a második modelljük idején sikerült megoldaniuk egy szoftverfrissítéssel, mert az sem volt."
És azóta se nagyon használja senki. (ebbe egyébként azért futottak bele, mert olyan hogy MMS amerikában ugye nincs)
"Ezek szerintem alapvető dolgok, lenne még több is, de azt nem biztos, hogy az átlag ember használná... pl gps ugyebár... :)"
A GPS-el mi gondod van? Szerintem a telefonok közül ebben van a legjobb leghasználhatóbb, főleg hogy minden gyártó szoftvere elérhető rá.