• Madve
    Nekem azt ne mondd, hogy pl. bluetooth-ra nincs szükséged, pontosabban, hogy kommunikáljon minden telefonnal, az ilyen típusú kompatibilitás gyakorlatilag már évekkel az iphone megjelenése előtt meg lett oldva egy szabvány révén, mivel akkoriban épp ez volt a baj, hogy hiába van rajta, ha csak azonos "márkával" tud kommunikálni. Az iphone, a saját elődjével/utódjával sem képes erre, szóval még márkán belül sem. (vagy már van erre is szoftverfrissítésük néhány év után?) A copy-paste funkció amit kb. 8 éve is használtam az akkori 3650-esemen akkor újdonság volt Iphone-nál hogy a második modelljükbe már bele is rakták, és azzal reklámozták a telefont. Gyakorlatilag van még manapság olyan telefon ami nem tudja? A fent említett telefonomon már volt multitask, ami gond nélkül ment is, az apple-nek ez még mindig kihívás. Ha meg bedöglik az akkud, akkor szervízbe kell vinned kicserélni? Ez most vmi poén? Az utolsó telefon amiben szervíznek kellet akkut cserélni még táska méretű volt. Ez minden telefonnál az egyik legszűkebb keresztmetszet, miért nem cserélheti a saját tulajdonosa? Ha meg sokat beszélsz róla, és lemerül, akkor majd pár perceket rátöltögetsz, mert az jót tesz neki, de neked rohannod kell. A kamera az vicc rajta, a telefon ára ennél sokkal jobbat indokolna, persze ha kamerára nem futotta ezért a pénzért, akkor hogy jutott volna vakura (pontosabban villanóledre)? Nekem még nem sikerült vele simkártyáról telefonszámokat átmásolni/olvasni pedig böködtem a menüjében a megfelelő gombot, mégsem történt semmi, és ezt nem eggyel próbáltam már, mert itt angliában folyamatosan a kezembe nyomják a hozzáértő zsenik, hogy frissítsek már szoftvert rajta, mert az itunes magas szintű nekik, vagy csináljak már rajta ezt-azt. Amin a legnagyobbat röhögtem, amikor az első a kezembe került (pont főnököm jött vele vigyorogva, hogy megvan) amikor első alkalommal be akarta kapcsolni az meg azért sírt, hogy itunes-al akar kapcsolódni előszőr, aztán hajlandó lesz elindulni. Magyarul legyen egy számítógéped, amin olyan oprendszer van, amire tudsz telepíteni itunes-t hogy el tudd kezdeni használni a telefonod. Tegyük hozzá, hogy főnökömnek nem volt éppen gépe, a cégnél eleget van előtte, ott meg persze userként nem telepíthet, éppen ezért vette, hogy amíg nem vesz gépet, addig ezen böngészi azt a pár oldalt, amit szokott. Mms-t már a második modelljük idején sikerült megoldaniuk egy szoftverfrissítéssel, mert az sem volt. Ezek szerintem alapvető dolgok, lenne még több is, de azt nem biztos, hogy az átlag ember használná... pl gps ugyebár... :)