Ulkesh#80
Ezt a hozzászólást egy netbook-ról írom.
A flash le van tiltva rajta, mert egy flash-es oldal keresztbe lenyeli az atom procit, sd felbontású flash videó ablakban még elmegy, de teljes képernyőn már droppol rendesen, HD felbontás szóba sem jöhet.
A készülék annyiba került mint az iPad, aksiról átlagban (iPad 10,5 órán át tud filmet lejátszani). Melegszik és hangos a ventilátora. A TN-Film kijelzőt állítgatnom kell, hogy a látott kép színei ne torzuljanak. Ha olvasnék rajta, akkor a Mobipocket 2,5 perc alatt meg is nyílik, mert az atom procival ennyi idő kell a 300 e-book feldolgozásához az adatbázisában. Játékok zöme nem fut rajta, max. lebutítva. Az USB portját az elmúlt 1,5 évben háromszor használtam, akkor is csak rendszer telepítésre.
Szóval nekem nem kérdés, hogy azonnal lecserélem az iPad-re, mihelyt elérhető lesz itthon.
Aki meg mazochista, az használjon netbook-ot.
Mit kapok meg az iPad-el?
- néma és hűvös működést
- könnyebb súlyt (fele)
- gyors és konkrétan az eszközre írt és tablet felhasználáshoz tervezett alkalmazások ezreit
- jól használható e-book olvasót (az e-ink-es olvasókat hagyjuk, az enyémet 2 hét után adtam el, mert lámpafénynél borzalmasan szarul olvashatók, én meg csak este és késő délután érek rá olvasgatni)
- hosszú üzemidőt
- kényelmes és gyors netes alkalmazásokat (köszönöm, de flash nem kell, a netes videókat meg lejátssza anélkül is)