476
  • Ulkesh
    1400 dolcsiért két 24"-os kijelzőt sem kapod meg, ha az IPS panellel van szerelve, nem kéne hülyeségeket írogatnod.
  • passatgt
    minden 13 colos ilyen gép drága, pl egy lenovo lazán 300 fölött van
  • passatgt
    ne egy házilag összerakott pc-hez hasonlítsd, hanem egy más gyári munkaállomáshoz, pl dell:

pl egy hardwarileg azonos hp(csak a gép) t9bb mint 5000$, a macpro 3300
  • narumon
    Jah ehhez még annyit, hogy Samsung i7500 androidos telója van havernak össze sem lehet hasonlítani iphoneal, minimum egy kategóriával (lehet hogy kettővel is) bengább telefon.
  • n3whous3
  • narumon
    De erről beszélek: Facebook van iphoneon, farm játék is van, ugyanúgy INGYEN. Gondolom a farmvillet azért nem írja meg iphonera a kedves kiadója, mert arra épít, hogy az advancet funkciókért fizetni kell keményen, ezt appstoreon keresztül gondolom nem tudná megoldani, de persze itt is csak az apple és az itunes a lehúzós valóban.
    Arról nem beszélve, hogy a farmville egy jó példa, hogy "mennyire jó a flash". Feleségem 2Ghz notebookját úgy megfogja az a fos, hogy mellette semmi nem tud futni, arról nem beszélve, hogy a 10Mbit hálózatot is leöli. Ezeket az embereket kéne baszogatni akik ilyet kimernek adni a kezeik közül.

Kicsit belefáradtam, hogy olyanok osztják folyamatosan az észt akik nem is láttak még appstoret meg iphone, ipadet közelről csak ugatják a holdat. Elég átnézni itt sgn a másik topicba ahol volt pofája odaírni a srácnak, hogy neki iphoneja volt és miket nem tud. Ha lett volna iphoneja akkor nem írna baromságokat.
  • n3whous3
    ok akkor emelem a tétet:

Macbook, 2,26 GHz C2D proci, 250 Gigás SATA vincsi, 2 GB DDR3 memória,
    9400M geforce gpu (és dedikált rammal, nem sajáttal). satöbbi

266 ezer forint. Ne nevettess már, ennyiért Misibb gépet veszek...
  • narumon
    "van benne copypaste meg videorogzites is szoval mar alapbol legalabb ugy indul mint az iphone 4.0"

Gondolom nem 4.0-t akartál írni, mert ezekhez nem kell 4.0
  • Darth Sith
    trágya, vagy nem trágya, nem írnák őket ha nem játszanának velük. facebook-n a farmville és társai is egy rakás szar, mégis több tíz millióan játszanak velük. Egyszerüen az apple maga alatt ásná a fát, ha engedné a flash-t, mert az alkalmazásai felét simán meglehet írni flash-ben is, ingyér, és megzuhanna az appstore elég rendesen.
  • 5c0rp330n
    van benne copypaste meg videorogzites is szoval mar alapbol legalabb ugy indul mint az iphone 4.0. de mivel olyan aprosagokat is tud mint multitasking, valoszinuleg a jo sokara megjeleno iphone 5.0-nal is joval elorebb van mar most.
  • narumon
    Direkt írtam, hogy macbook és nem asztali....
  • n3whous3
  • narumon
    Ööö ez szerintem tök fordítva. Ami ingyen van neten flash játék azok nagyrésze trágya, annál bármikor jobbakat találsz appstoreban ingyen. Amiért meg fizetni kell az meg appstoreban sem drágább.

Szerintem meddő vita, tök másként látjuk az egész helyzetet. Egyszerűen le kéne szokni róla, hogy mindenki hülye aki másként gondolkodik és akkor nem lennének ilyen "viták"
  • Darth Sith
    Az adobe már megmondta régen, hogy megírná szivesen rendesen a flash-t, hogy az OSX is vigye gond nélkül, csak az apple nem hajlandó kiadni nekik az API-t.
  • Darth Sith
    Nem hülye az apple, h engedélyezze a flasht. Az appstore fele idióta, egyszerű játékokkal van tele pár dollárért, amelyekhez hasonlóak, vagy amiket simán meglehetne írni flash-ben ingyért. Az egész net tele van ezekkel. Az apple szimplán nem engedi be a konkurenciát, mert lehúzhatná a rolót.
  • n3whous3
    beszt hozzászólás eddig és még ték is C:
  • Darth Sith
    " Mossberg közölte, hogy az Apple terméke igazi notebookgyilkos termék lehet, mivel majdnem minden notebook-funkció jóval egyszerűbben elérhető az új készüléken."
    Aha. Értem. Tehát mind az 5 USB portot, E-Satat, HDMI-t, kártyaolvasót, bővítő slotot, kamerát stb.. is kiváltja. Nah meg, hogy egy zárt rendszert futtat az ember, egy előre ellenőrzött és cenzúrázott "dobozból-Appsotre" válogathat csak magának programot. Arról nem is beszélve, hogy 2010ben van pofájuk kiadni "korszakalkotó, fantasztikus, innovatív, egyedülálló, újító" jelzőkkel ellátott terméket, amely még multitask-ot sem tud.vicc.
  • n3whous3
    ejj asszem munkahelyi gépenvan csak talán lementve itthon nem C: de majd megkérdem mindjárt a megfelelő helyen.
  • narumon
    Vagy azt mondja, hogy jah csókolom ez a weboldal nem érdekel mi a francot akar...
  • passatgt
    na mutasd
  • narumon
    Macbooknál kiváncsi vagyok erre, asztalikat nem ismerem. (Jah remélem a hardver egyezés nem merül ki a proci meg memóriában...)
  • n3whous3
    Mutatok esetleg majd egy képet, amin 2 gép van összehasonlítva. 100%-os hardveres egyezés és a mac pár ezer dollár, a Pc meg kb ötöd, vagy negyedannyiba került.
  • n3whous3
    Azok száma akik nem TUDJÁK felrakni, nem valami sok. Aki meg fel tudja, majd felrakja, ha kéri a browsere, hogy xyz kell neki a megjelenítéshez.
  • narumon
    Ami még eszembe jutott, hogy feleségemnek valami Nokia N mittomén hánya volt amint volt Flash pl, csak ettől függetlenül minden weboldal élvezhetetlen volt rajta, mert szanaszét tördelte, kurvalassan hozta be, stb stb. Persze azóta neki is iphoneja van, gondolom hiányzik neki is a flash mint az állat :D
  • narumon
    Jah arról nem beszélve, hogy mondjuk egy Macbookra hasonlító pc, nem vagy csak alig alig olcsóbb.
  • passatgt
    ok, én azért elszenvedek ezzel a hányással ha nem gond:)
  • narumon
    Nekem van néhány maces haverom akiket szerintem csak fegyverrel lehetne kényszeriteni, hogy ne Mac OS-t használjanak. Én nem nevezem őket hülyének, mert tudom, hogy engem is csak fegyverrel lehetne mondjuk egy linuxra kényszeríteni hiába olcsóbb mint a win.
  • narumon
    ööö, hát nézzük, van pártizmillió eladott iphone, van pártiz millió eladott ipod, van pártizmillió eladott netbook ahol mint lenti kollega is írta le van tiltva a flash (vagy mint nálam eleve fel sincs rakva), osztán van pár tizmillió eladott Mac amiknek nagy részére nincs flash felrakva, osztán van pár tizmillió linux aminek nagy részére nincs felrakva, osztán van pár tizmillió win amire nincs felrakva, van pár tízmillió vékonykliens amire nincs felrakva és szerintem még sorolhatnám hosszasan. Szóval lehet egy nagy piacot ignorálni csak nem tudom üzletileg mennyire érdemes, de ez nem az én dolgom és nem is a témához tartozik.

Egy biztos, nekem napi használat során még nem hiányzott, így ezután sem nagyon izgulok rá, főleg, hogy egyre kevésbé van rá szükség.
  • n3whous3
    Látod ennyit ér a hányás macbookod, semmivel nem jobb egy izmos pcnél. Főleg amióta intel proci van abban is. Korábban legalább valami izmos power pc proci volt bennük, ami sokszor bőven felülmúlta az akkori procikat.
  • n3whous3
    KIKET? Minden browserre ott van flash. JAAAA hogy ti kuki Macesek vagytok? C::::
  • passatgt
    android 2.1 van most kb olyan szinten, mint a legelső iphone os, azaz van több mint 2 év különbség:D

és nincs iphone-om:)
  • passatgt
    macbook prom van, és szar, de legalább van clicktoflash-em:)
  • narumon
    Node ezzel a világon 100 milliós nagyságrendben kilövitek a felhasználókat. Persze ha ez egy weboldalnál nem lényeg akkor nem lényeg.
  • n3whous3
    Nem animációról van szó. Egy haverral egy webshop szerű (de egyszerű) jsp oldalt úgy csináltunk meg, hogy flash volt sok helyen pl. a login meg hasonló műveletekre a kód és abban is lehet Ajaxozni. Gyorsabban meg lehet csinálni és igényesen az oldalt.
  • narumon
    "regota vannak sokkal jobb telefonok az iphone-nal"

Szubjektív
  • narumon
    "talán értelmesebb weboldalak megvalósítására"

Ne mondd már! Milyen olyan weboldal van amit csak flashel lehet megvalósítani? Nem hiszem, hogy az emberek nagyrésze szarrá animált oldalakat akar nézegetni...
  • Ulkesh
    Ezt a hozzászólást egy netbook-ról írom.
    A flash le van tiltva rajta, mert egy flash-es oldal keresztbe lenyeli az atom procit, sd felbontású flash videó ablakban még elmegy, de teljes képernyőn már droppol rendesen, HD felbontás szóba sem jöhet.

A készülék annyiba került mint az iPad, aksiról átlagban (iPad 10,5 órán át tud filmet lejátszani). Melegszik és hangos a ventilátora. A TN-Film kijelzőt állítgatnom kell, hogy a látott kép színei ne torzuljanak. Ha olvasnék rajta, akkor a Mobipocket 2,5 perc alatt meg is nyílik, mert az atom procival ennyi idő kell a 300 e-book feldolgozásához az adatbázisában. Játékok zöme nem fut rajta, max. lebutítva. Az USB portját az elmúlt 1,5 évben háromszor használtam, akkor is csak rendszer telepítésre.

Szóval nekem nem kérdés, hogy azonnal lecserélem az iPad-re, mihelyt elérhető lesz itthon.
    Aki meg mazochista, az használjon netbook-ot.

Mit kapok meg az iPad-el?
    - néma és hűvös működést
    - könnyebb súlyt (fele)
    - gyors és konkrétan az eszközre írt és tablet felhasználáshoz tervezett alkalmazások ezreit
    - jól használható e-book olvasót (az e-ink-es olvasókat hagyjuk, az enyémet 2 hét után adtam el, mert lámpafénynél borzalmasan szarul olvashatók, én meg csak este és késő délután érek rá olvasgatni)
    - hosszú üzemidőt
    - kényelmes és gyors netes alkalmazásokat (köszönöm, de flash nem kell, a netes videókat meg lejátssza anélkül is)
  • 5c0rp330n
    regota vannak sokkal jobb telefonok az iphone-nal. kezelesben meg tetszoleges android 2.1-es multitouch cucc ugyanott van, alkalmazasbolt is ugyanolyan jol mukodik ott.

gondolom neked is iphone-od van? az sokmindent megmagyarazna :)
  • syn7h37ic
    "A tesztelők összességében úgy vélik, hogy a táblakomputer főként a technikamániások, illetve a könnyű használatot díjazó idősek és fiatalok kedvence lehet."
    Tehát azoknak találták ki, akik ugranak az új hasznavehetetlen kacatokra, és azoknak, akik nem tudnak egy normális nettopot kezelni, mert meghaladja a tudásukat.
    Ez egy túlzóan drága kacat, gazdagoknak. 700$ erős túlzás.
  • 5c0rp330n
    "mert osx-en rakat szar a flash:D
    állandóan beragad a process, 100%-on tekeri procit, meghal tőle safari ésatöbbi"

te lattal is eletedben mac-en flash-t vagy csak steve jobs idiotizmusat osztod tovabb esz nelkul? mert elegge ugy hangzik mintha az utobbi allna fent.