"egy műszerészhez képest, aki garantáltan nem fog lehülyézni, ha probléma esetén kihívod (ellenben garantáltan lehülyéz, ha nem hívod ki és te babrálsz bele és közben agyonvág a nagyfesz.)"
Csúnya lenne, ha lehülyézne miközben én fizetek neki :DD
Nem azt mondtam, hogy otthon kell megforrasztani a nyáklapot és trafót szerelni, hanem, hogy az alapdolgokkal tisztában kell lenni és kis utánaolvasással még ezt-azt könnyedén helyre lehet hozni, kicserélni egy hétköznapi háztartásban. Külön kiemeltem, hogy nem hatalmas, komplex irodaházakról és erőművekről beszélek, ahol nyilván oda sem engednének :)
"Nem kell tudnia rendszert telepítenie, registry-t pucolni, rendszert karbantartani stb. ehhez egyébként ha komoly céghez mész dolgozni jogosultságod sincs hozzányúlni, erre van a vállalati rendszergazda"
Jól fogalmaztál, ha egy céghez mész dolgozni, akkor ott valamilyen produktív munkát végzel ( jó esetben) amelyért megfizet a cég, ergo ha hozzányúlhatnál se kéne hozzányúlnod ha nem fizetnek meg, mert nem ez a feladatod. Ahogy te is mondtad, erre van a rendszergazda.
Sőt, azt sem mondtam, h tudni kell registryt pucolni, mert bőven túl lépi a felhasználói szintet. De olyasmi elvárható, hogy 3db Next gombot megtudjon nyomni, megtudja nyomni az update gombot, hogy naprakészen tartsa a rendszerét stb. Szerintem ezek nem teljesíthetetlen dolgok.
"Örülj annak, hogy neked van időd ilyesmivel foglalkozni, sok szakmában csak a szakmai szinten maradás annyi tanulással és idővel jár, hogy örül az ember, ha a családjával tölthet egy kis időt és ezt az időt nem hajlandó megosztani egy műszaki eszközzel, mint te."
Egyáltalán nincs sok időm, szimplán érdekel. És ne mond, hogy az hatalmas energia ráfordítást igényel, h pl munkába menet, vagy sorbanállás közben ne lehessen 1-1 cikket elolvasni egy újságban, vagy az OKOSTELEFONON és azzal már bőven naprakész lehet egy felhasználó. Nem kell elmélyedni benne, de a felszines ismeret, hogy legalább tudja, hogy létezik ilyen, kb mire jó, az elvárható. És ez nem igényel sok időt, egy kávé mellett 3 perc alatt átfutni az index tech rovatát. :)