Ismét hangsúlyozom. Nem az a baj, hogy valaki, valamihez nem ért. Manapság már nem léteznek polihisztorok mint régen, hiszen exponenciálisan nő az emberiség által felhalmozott tudásanyag, amelynek még felületes átlátása is lehetetlen. Hanem az a baj, hogy nem is érdekli és megsem próbálja megérteni, azokat az eszközöket, amelyek körülveszik, mindennaposak, mindennap használják. Sőt, a legtöbb esetben, utána se kéne járni, hogy megértse, hanem az eszközhöz MELLÉKELT szines, sok képpel illusztrált, DIREKT 1 bites felhasználóknak készült, szájbarágós kézikönyvet kikéne nyitni. Még erre sem képesek. Ez a baj. Nem az, hogy nem tudja, hogy működik pl. egy tranzisztor.
Nem egy elektronikai-antitalentum lány ismerősöm van, akiknek zh-zni, vizsgázni kellett alapszinten informatikából, úgy, hogy nulla közük volt hozzá. 2-3 óra alatt, teljesen alapoktól, elmagyaráztam nekik annyira, amennyire kellett, szemléletes példákat hoztam, kezükbe adtam egy NYÁK lapot, hogy lássák, megtudják fogni, legyen képük róla mi az, és érdekes módon, összeállt nekik a kép, megértették és letudtak vizsgázni. Az emberek alapvetően nem hülyék, csak kurva lusták plusz szarul tanítják. Továbbá, még mindig az a véleményem, hogy a 21. században, ahol mindenben számítógép van, a hűtőben, sütőben, tvben, telefonban, mosógépben, autóban stb.. akkor legalább felszinesen illik konyítani hozzá, ha már a nap 24 órájában mindenhol velünk vannak és mindenhez használjuk őket.
Ha már az iskolában, kiskoruktól kezdve, rendesen beléjük vernék az alapokat, nem lenne igény, vagy legalább is ilyen formában a lebutított, zártrendszerű apple termékekre.