• Oláh Herkules
    "Gondolom az a pár millió meg aki a fórumokat sírja tele, hogy x videókártya nem megy y alaplappal, vagy x driver akad az y hardver driverével, garantáltan téved és majd Te megoldod a problémáikat, amik szerinted nem is léteznek :D"

na mutass ilyen fórumokat... azokra a fórumokra amikre járok nincs túl sok ilyen.
    hogy van az hogy velemi ilyen még nem fordult elő, pedig 5 gépet vásároltam össze darabonként? és többféle os-t használtam rajtuk :D

"Látom a szemellenződ eltakarja az írást és olvasni sem tudsz, de ha igen, akkor az értelmezés még nem megy.
    NEM arról van szó, hogy az Intel készített egy alaplapot és az Apple válogatott hozzá a piacról pár alkatrészt, hanem arról, hogy az Apple leadja a megrendelét, hogy adott teljesítményű gépre van szüksége, a designerük megtervezi a külsejét és az Intel mérnökei terveznek bele egy hardvert, amit a kis kínaiak legyártanak. Itt több cég szoros együttműködéséről van szó, nem arról, hogy te a kis buta elképzeléseid és a szűkre szabott pénztárcád alapján véletlenszerű hardvereket összeválogatva megépítesz egy gépet, ami vagy megy, vagy nem."

terveznek a lófaszt :D küldenek egy core akármennyi procit, sima szokványos chipsettel, max a nyákot máshogy tervezik (mert ugye nem atx szabványú kell), meg bios helyett efit kap.

"- Nincs BIOS egy EFI alapú munkaállomásban" és ki mondta hogy van? A lényeg hogy intel alaplap van pc-re, de ott nem túl népszerű a leírt dolgok miatt.

"- Szerintem nézz meg egy Mac Pro-t meg, hogy miként épül fel belülről"

láttam, ugyanúgy mint egy pc, csak összenyomott oda szabott nyákkal, chipek, minden ugyan az. De linkelhetsz olyan eszközt ami csak macben van, egy ugyanolyan konfigú pc-ben nincs (efi-n kívül).

"Ők tesztelik össze." persze biztos a rivális gpu gyártók chipjeit az intel tesztelgeti, miközben alig győz futni utánuk :DD

"2 kitömörítés nem lassít, akkor 110 sem, ja mert azt a fekete lyukak számolják, nem a hardver amit terhel."

idióta. vannak ugye erőforrások amik fixek az a 100%. 2 darab folyamat a rendelkezésre álló erőforrások 50-50%-át lefoglalja, 110-nél minden folyamat 0,9%-ot kap, tehát tökmindegy mennyi, ugyanannyi munkát végez egységni idő alatt.
    Érted vagy lerajzoljam neked? :D

"Windows alatt nem is, mivel erre képtelen, de ha a rendszered képes lenne rá, akkor valós használat lenne, nálam ennél erőteljesebb igénybevétel is elő szokott fordulni és nem tesztelési célból, hanem napi rutinként."

nem nem vindóz alatt, hanem normális számítógép használat alatt, ostől függetlenül.

én pl max évadonként csomagolom ki a filmeket (jééé de fura hogy 24 rész kicsomagolása mellett megy a zene meg a böngészés gond nélkül (nekem ilyen különleges vindózom van), azt még csak 8 mag sincs csak 2), nem azért mert a hw vagy az sw korlátoz, hanem mert mi a fasznak foglalja a helyet ha még jópár napig úgysem jutok el odáig a nézésben (inkább seedelem a többit).
    De a lényeg nem ez, hanem az hogy faszság hogy beáll a win7 sok feladattól :)

"Nem is ezt írtam okoska. Hanem azt, hogy a több alkalmazás futását a rendszer szétosztja a többi mag között, hogy az összes mag egyformán legyen terhelve, szemben a Windows-al ami legtöbbször egy magra terhel mindent, ha az nem kezeli le önállóan a többmagos működést."

Dehogy nem azt írtad. Most mentegetőzöl mert rájöttél hogy mekkora hülyeséget írtál.
    De most is hasonló hülyeséget írtál. Vagy magyarázd meg hogy hogy játszottam én rezzenéstelenül lineage2-t, ami 1magot képes rendesen használni csak és ennek megfelelően 50% cpu időt használt(2-ből 1 mag), miközben egy x264 encoder a másik 50%-ot elvitte (2.) és ezt így magától?

De nézz csak ide: ogg encoder második rész

sajnos az ogg encoder nem többszálú, de JÉÉÉ a foobar van olyan okos hogy ő bizony annyi külön ogg encodert elindít ahány magos a proci, így végülis több számot párhuzamosan kódolva kihasználja a több magot (ilyet is írtál hogy ilyet se lehet vindózon). De a másik jééé hogy valahogyan elosztja e két alkalmazást a szarfos win hogy az egyik magon fusson az egyik, másik magon a másik :D
    de szerinted ezt nem tudja. Nézzél csak a grafikonra is :D (megsúgom ehhez win7 se vista sem kell, xp is ugyanúgy elvégzi ezt, az újabbak a sok kis terhelésű folyamat elrendezésénél jobbak).

Jah képzeld el, hogy ezt a linux is tudja, és minden modern os ;)

"De aki egy BSD Unix erőforrás kezelését egy súlycsoportba helyezi a Windows megoldásaival, azt ne haragudj, de nem tudom komolyan venni."

én sem, bár én ilyet nem is tettem, csak az ordas faszságokat javítottam ki amit te a vindózról képzelsz :D
    mert annyival azért nem jobb mint amennyit te képzelsz.