Ulkesh#263
"JUJ mennyi marhaság :D De te biztos jobban tudod annál a pár ezer embernél akik minden szart letesztelnek/megvizsgálnak, és annál a több milliónál akik vígan használják gond nélkül."
Gondolom az a pár millió meg aki a fórumokat sírja tele, hogy x videókártya nem megy y alaplappal, vagy x driver akad az y hardver driverével, garantáltan téved és majd Te megoldod a problémáikat, amik szerinted nem is léteznek :D
"Driver összeakadás pedig nem létezik. Mindenre van külön driver, tehát nem tudnak összeakadni mert közük nincs egymáshoz."
Látom nem túl sok hardverrel találkoztál még életedben :D
"És akkor te miért írsz a számítógépekről ha nyilvánvalóan fingod nincs róluk?
Intel lap van bennük? Húha. Tudtad hogy lehet olyat venni külön is pc-re?"
Látom a szemellenződ eltakarja az írást és olvasni sem tudsz, de ha igen, akkor az értelmezés még nem megy.
NEM arról van szó, hogy az Intel készített egy alaplapot és az Apple válogatott hozzá a piacról pár alkatrészt, hanem arról, hogy az Apple leadja a megrendelét, hogy adott teljesítményű gépre van szüksége, a designerük megtervezi a külsejét és az Intel mérnökei terveznek bele egy hardvert, amit a kis kínaiak legyártanak. Itt több cég szoros együttműködéséről van szó, nem arról, hogy te a kis buta elképzeléseid és a szűkre szabott pénztárcád alapján véletlenszerű hardvereket összeválogatva megépítesz egy gépet, ami vagy megy, vagy nem.
Nem véletlen, hogy az Intel a saját fejlesztései tesztelésénél is néha a Mac Pro hardverét használja.
" :D Igen vehetsz a sarki bótban is (bár többségében rendelik nem szokott raktáron lenni, mert drága, minőségben nem kiemelkedőek, biosuk meg elég buta szokott lenni, ezért nem népszerű alaplap márka).
hát sajnos az epl ebben sem különleges :(("
- Nincs BIOS egy EFI alapú munkaállomásban
- Szerintem nézz meg egy Mac Pro-t meg, hogy miként épül fel belülről
"Na és egyébként a geforce/radeon videochipet is az intel tervezi a mekekre? :DD na ennyit az intel által épített hülyeségről :)"
Ők tesztelik össze.
"Én meg mondtam hogy értelmes ember nem csomagol ki 110 filmet :) (és egyébként sem számít mennyi, ha már 2-nél nem lassul, 110-nél sem fog, tudhatnád már ha értenél a számítógépekhez, és a programozáshoz, és az oprendszerekhez egy picit is)."
Ezt a baromságot honnan vetted? 2 kitömörítés nem lassít, akkor 110 sem, ja mert azt a fekete lyukak számolják, nem a hardver amit terhel. Jesszusom és még a Mac userek a fanatikusok? :D :D
"jó hát ilyen elmebeteg, valós használattól messze eltérő teszteket én is csinálhatnék, de minek ha nem valós használat? :D"
Windows alatt nem is, mivel erre képtelen, de ha a rendszered képes lenne rá, akkor valós használat lenne, nálam ennél erőteljesebb igénybevétel is elő szokott fordulni és nem tesztelési célból, hanem napi rutinként.
"hol van csomó film? Én egyesével töltöm, és általában rövid időn belül meg is nézem. Nemtudom neked milyen neted van hogy 110-esével kell kicsomagolnod a filmeket hogy megnézd. Na meg honnan van időt megnézni mindazt? :D"
120 megabites sávom van és 1 epizód kb. 2-2,5 perc alatt töltődik le.
Ha érdekel szorítok rá időt, bár konkrétan amiről szó van azt a családnak szedtem le.
"Itt megint látszik mennyire nem értesz a programozáshoz. Ha egy program nem többszálú nem fog vele az os csodát tenni, nem fog beleírni a programba és többszálasítani. Ha láttál volna már többszálú programkódot tudhatnád :)"
Nem is ezt írtam okoska. Hanem azt, hogy a több alkalmazás futását a rendszer szétosztja a többi mag között, hogy az összes mag egyformán legyen terhelve, szemben a Windows-al ami legtöbbször egy magra terhel mindent, ha az nem kezeli le önállóan a többmagos működést.
De aki egy BSD Unix erőforrás kezelését egy súlycsoportba helyezi a Windows megoldásaival, azt ne haragudj, de nem tudom komolyan venni.