Oláh Herkules#247
"A szabvány annyit jelent, hogy nagy valószínűséggel a két hardverelem működni fog együtt, de a valóságban ez sem igaz. De az aztán végképpen nem igaz, hogy egy Asus videókártáyt úgy készítsenek el, hogy egy Gigabyte lapban is a maximális teljesítményt hozza ki, a hozzá készült driver esetén sem 100%, hogy egy másik gyártó másik driverével nem fog összeakadni."
JUJ mennyi marhaság :D De te biztos jobban tudod annál a pár ezer embernél akik minden szart letesztelnek/megvizsgálnak, és annál a több milliónál akik vígan használják gond nélkül.
Azok is hazudnak akik asus és gigabyte lapban lemérték az asus videokártyájuk teljesítményét és ugyanakkora volt (és lehet ide a többi gyártót is ide helyettesíteni, mert mindent összevissza tesztelnek). (és amúgy is a gyártók összeesküdtek a user ellen, lefizetik a számtech újságokat is hogy ne derüljön ki sötét titkuk, sőt a holdraszállás is kamu volt :DDD)
Driver összeakadás pedig nem létezik. Mindenre van külön driver, tehát nem tudnak összeakadni mert közük nincs egymáshoz. Az összeakadás szöveg olyan mindenes válasz arra hogy "nem tudom mi baj". Driver bug lehet, és bizony az macen is lehet ugyan úgy.
"Amiről fingod sincs ne írjál. A Mac Pro lapokon gondolom véletlenül van feltüntetve, hogy Intel Designed."
És akkor te miért írsz a számítógépekről ha nyilvánvalóan fingod nincs róluk?
Intel lap van bennük? Húha. Tudtad hogy lehet olyat venni külön is pc-re? :D Igen vehetsz a sarki bótban is (bár többségében rendelik nem szokott raktáron lenni, mert drága, minőségben nem kiemelkedőek, biosuk meg elég buta szokott lenni, ezért nem népszerű alaplap márka). hát sajnos az epl ebben sem különleges :((
Na és egyébként a geforce/radeon videochipet is az intel tervezi a mekekre? :DD na ennyit az intel által épített hülyeségről :)
"Én 110-ről beszéltem."
Én meg mondtam hogy értelmes ember nem csomagol ki 110 filmet :) (és egyébként sem számít mennyi, ha már 2-nél nem lassul, 110-nél sem fog, tudhatnád már ha értenél a számítógépekhez, és a programozáshoz, és az oprendszerekhez egy picit is).
"Tegnap DVD-ket konvertáltam át H.264-re, mert úgy kevesebb helyet foglal el. Ment 4 konvertálás 4 elindított Handbrake-en, közben másoltam fel két DVD-t egy időben, ment a letöltés 12 MB/sec-el (torrent), és a TV-re nyomattam a családnak 1080P-ben az Up-ot. Emellett ment Mail, Safari, iTunes, iPhoto, Photoshop, Indesign, Acrobat, Distiller és egy nagyobb munkát FTP-n toltam kifele."
jó hát ilyen elmebeteg, valós használattól messze eltérő teszteket én is csinálhatnék, de minek ha nem valós használat? :D
"Jaja, hisz ha ott van egy csomó film, akkor inkább egyesével ökörködsz, mert a géped és a rendszered nem alkalmas a feladatra, így számodra nem is életszerű ez a feladat. Megértem, hisz Windows-os vagy."
hol van csomó film? Én egyesével töltöm, és általában rövid időn belül meg is nézem. Nemtudom neked milyen neted van hogy 110-esével kell kicsomagolnod a filmeket hogy megnézd. Na meg honnan van időt megnézni mindazt? :D
"Hát igen, erről van szó. Ha a program írója hülye volt, akkor a rendszer nem tud vele mit kezdeni, az OSX ennél "okosabb" mert ha a program nincs felkészítve a több magra, akkor a folyamatokat a rendszer önállóan szétosztja a magok között"
Itt megint látszik mennyire nem értesz a programozáshoz. Ha egy program nem többszálú nem fog vele az os csodát tenni, nem fog beleírni a programba és többszálasítani. Ha láttál volna már többszálú programkódot tudhatnád :)
De ha szerinted nem így van akkor mond meg annak a sok "hülye fasz" programfejlesztőnek, hogy ne szüttyögjenek a programok többszálúsításával mert a mekkos bizony megcsinálja azt amit se a linux, se a windows, se a solaris, és semmilyen másik rendszer nem tud, na meg az intelnek is szóljál, ők is évek óta az egyszerűen megvalósíthatü többszálúsítás problémájával szüttyögnek, inkább kevesebb sikerrel.
Külön folyamatok indítása is csak a programtól függ (bár gondolom azt sem tudod mi a különbség a folyamat és a szál között), ezeknek külön cpu-ra való szétosztása-ra már a windows95 is képes, xp már elég jól, azóta meg csak fejlődtek az algoritmusok (a felsőoktatásban van is tantárgy ehhez kapcsolódóan, operációs rendszereknek hívják).