Ulkesh#233
"mint minden pc-nél, ezt hívják SZABVÁNY-nak. Tudod a processzor gyártók leírják mit hol hogyan, mennyit kell a procival, és az alaplap tervezők ehhez tartják magukat."
Süket duma. A szabvány annyit jelent, hogy nagy valószínűséggel a két hardverelem működni fog együtt, de a valóságban ez sem igaz. De az aztán végképpen nem igaz, hogy egy Asus videókártáyt úgy készítsenek el, hogy egy Gigabyte lapban is a maximális teljesítményt hozza ki, a hozzá készült driver esetén sem 100%, hogy egy másik gyártó másik driverével nem fog összeakadni.
"Mellesleg egy nagy lókukit tervez az intel az epl gépekben. Megkapják a procikat azt viszontlátásra."
Amiről fingod sincs ne írjál. A Mac Pro lapokon gondolom véletlenül van feltüntetve, hogy Intel Designed.
"a tökéletesen együttműködő szoftver meg faszság, ilyen nincs. "
Windowsnál nincs is, hisz ahány driver, ahány szoftver, annyi gyártó, semmi semmivel nincs összetesztelve, nagyjából 0-ról összerakni egy legoPC-t felér egy orosz rulettel.
"apple minőséget tényleg nem érem el házilag (az túl gyenge lenne) :)"
Biztos, no innen értelmetlen a teljes hozzászólásod.
"én is, mint pl amit beírtál. Főleg úgy hogy nem úgy írtam be hogy "szerintem" hanem úgy, hogy TUDOM, mert hasonló dolgokat művelek vele. Ne akard nekem bemesélni hogy hallucinálok amikor 1,8 mbyte/sec letöltés mellett 2 rarolt filmet csomagolok ki, és eközben hd filmet nézek(azt túl erős gépem sincsen)…"
2 rarolt film :D :D :D :D
Én 110-ről beszéltem.
De mondok mást.
Tegnap DVD-ket konvertáltam át H.264-re, mert úgy kevesebb helyet foglal el. Ment 4 konvertálás 4 elindított Handbrake-en, közben másoltam fel két DVD-t egy időben, ment a letöltés 12 MB/sec-el (torrent), és a TV-re nyomattam a családnak 1080P-ben az Up-ot. Emellett ment Mail, Safari, iTunes, iPhoto, Photoshop, Indesign, Acrobat, Distiller és egy nagyobb munkát FTP-n toltam kifele.
A rendszer egy pillanatra sem akadt meg, nem kaptam Not Responding üzenetet egyetlen művelet közben sem, bármit csináltam a TV-n a FullHD film folyamatosan akadás nélkül ment stb.
Ugyanez Windows 7 alatt (jó ideje nem használok XP-t) esélytelen.
"hujuj de advanced mintha nem lenne alap ez évek óta... Bár az is fix hogy normális ember 110 filmet nem csomagol ki egyszerre, szóval nem is valós példa tehát kit érdekel."
Jaja, hisz ha ott van egy csomó film, akkor inkább egyesével ökörködsz, mert a géped és a rendszered nem alkalmas a feladatra, így számodra nem is életszerű ez a feladat. Megértem, hisz Windows-os vagy.
"mint mondtam az xp a maga 9 évével már elég öreg, nem azt kéne összehasonlítani a makkossal :)"
XP-t már jó ideje nem használok. Ha meg a makkos MacOS-t jelent, akkor sajna olyat se, mert már vagy 10 éve olyan sincs.
" vista/7-nél max a tömörítő ablaka not responding (ami megint csak nem az os-től hanem a program gui-jának működésétől függ, hogy külön threadbe rakták-e vagy nem)."
Hát igen, erről van szó. Ha a program írója hülye volt, akkor a rendszer nem tud vele mit kezdeni, az OSX ennél "okosabb" mert ha a program nincs felkészítve a több magra, akkor a folyamatokat a rendszer önállóan szétosztja a magok között (egyenletesen terhelve az összeset), nem terhel eszetlenül egyet, mint a Windows 7.
Bár azért azt durvának tartom, hogy több mappát megnyitok, akkor van, hogy a Windows saját fájlkezelője adja ki ezt a kedves üzenetet és semmit nem reagál le amíg nem végez.