• pixx
    Pár dolgot ide fűznék, ha nem bánjátok:

Két éve majdnem megfűztem magam egy MAcbook Pro-ra, de aztán eltöltöttem egy hetet a beszéljükMac.com-on és csodák csodája nagyon visszás visszajelzéseket kaptam az OSX-ról.
    Hogy egységes a rendszer, hazugság. Nem egy ember panaszkodott, hogy az Imac-jén pörög ezerrel a ventilátor, majd az új patch után ugyan nem csinálta, de akkor meg a Macbookján kezdte pörgetni a ventilátort.
    A lényeg az volt, hogy az OSX sok olyan betegségben szenvedett akkor, amit a winben megoldottak már, illetve win szenved olyan betegségkben, amit az OSX megoldott. pl. OSX-nél nem volt egységes fájlkezelés, illetve program. A lényeg, hogy a régit kérdezésnél lecserélte újra. Winnél, az adat rendezések a winyon, és néha a memória zabálás a probléma...persze ez két éve volt, azóta már volt egy-egy új oprendszer.

Aki azzal dobálozik, hogy a Macbook fémből, biztos szelektív memóriával bír, mert annak idején kb. 2 éve még műanyagból voltak a Macbookok, és sárgult a borítíás, és a billentyűzet mellett megrepedt, betört. Rengeteg panasz volt évekig, és garanciába csere stb. Ezért lett fémből az új Macbbok váz, mert hosszútávon olcsóbb. Nem azért, mert az Apple nagylelkű.

Aki, meg azért vesz számítógépet, ahogy kinéz, nem amiatt, ami benne van az csak villogni akar.

" azt meg tudom tenni, hogyha van egy TV sorozat a vinyómra letöltve, 5 évad, évadonként 22 epizód és minden epizód rarral tömörítve és darabolva. Nos én szépen el tudom indítani a kicsomagolásukat egyszerre, nem egymás után, hanem egy időben a 110 film kicsomagolását, majd egy mozdulattal átlépek egy másik desktop-ra és folytatom a munkámat a Photoshop-ban, abból, hogy mi zajlik a háttérben semmit nem észlelek, megy a munka tovább zökkenőmentesen.
    "

Ha jól értelmezem az aláírásod van akkor egy ilyen géped van: Nehalem 8x3,6 GHz, 12 GB RAM, 4 TB HDD, ezzel szerintem bármelyik rendszer tud ennyit csomagolni, van mit zabálni. Ez nem az Apple és az OSX érdeme...

"Az Apple elsosorban olyan embereknek adja el a termekeit, akik dolgoznak es nem akarnak foglalkozni az altaluk hasznalt IT termek belsejevel.
    Megtudod javitani a mosogepet? Gondolom nem, pedig hasznalod. Az a dolga, hogy mukodjon, a haztartasigep-szerelonek meg az a dolga, hogy megoldja a problemat.
    Nekem nincs idom arra, hogy szerelgessem a gepemet, nekem van mas hobbym is."

Mosógép hardware, ha pc-ben az Apple termékeiben szét megy valami akkor is szakembert kell hívni, vagy szervízbe kell vinni, a szoftveres dolgokat a neten megtalálod, ha pedig elrontod max felraksz egy új op rendszert. Ami aztán nem nagy mutatvány max másfél óra alatt megvan. Még ész se kell hozzá csak el kell olvasni a lehetőségeket, és rányomni a telepítés gombra. Aki ezt nem tudja meg csinálni, annak tök mindegy mit adsz a kezébe szenvedni fog vele. Legyen az OSX vagy Win.
    Ha veszek egy tv-t azért azt meg kell tanulni, hogy kell rajta beállítani a csatornákat, meg színt, és fényerőt. Hiába volt 1 milla a tv, utána neked kell finom hangolni a saját ízlésedre.
    Ha veszel egy pc-t, vagy Apple terméket, bizonyos dolgokat meg kell tanulni hozzá, hogy a mindennapokban ne okozzon nehézségeket a használata.

A touchpados beírásos embertől hagy kérdezzem, netre nem tök mindegy mit használsz, kicsit vagy nagyot, mert egy grafikus inkább az egeret, vagy táblát használ, nem touchpadot. Hiába akkora mint a tenyerem, értéktelen. Mielőtt beszólnál próbáltam már Macbookot és tök értelmetlen találtam rajta.