• G_ArchAngel #211
    Hát itt olvasgattalak titeket.
    Holnaptól én is a MAC táborát bővítem, legalábbis ami a fejlesztést illeti, viszont megvédeni semmiképp sem szeretném őket.

Holnap lesz, hogy ket eve vagyok Mac/Apple/OSX user. Eletem egyik legnagyobb hibaja, hogy nem elobb tertem at erre a rendszerre.
    Van vele szopas? Van. Emberek csinaltak, emberek mukodtetik, nem hibatlan ez sem.
    Ellenben az OSX altal tamogatott gordulekeny es gyors munka miatt soha a budos eletben nem birnek leulni meg Win7 ele sem.

Namost itt vitatkoztok az árakról, meg hogy mi van benne mit ér és mire jó meg mire nem jó.

Nem is erdemes, kb. 10%-kal dragabbak az Apple termekek, mint a brand PC-k, garazsboltbol osszetakolt zajdoboz meg nem erdekes...
    BMW-t is az Audihoz kell hasonlitani, nem a Daciahoz...

De vegyétek figyelembe, hogy egyáltalán nem a magyar piacra vannak kitalálva ezek a termékek.

Nem az Apple hibaja, hogy Magyarorszagon egy epitesz annyit keres, mint Angliaban egy pizzafutar.

És itt nem az árakra gondolok (ami borzalmas), hanem arra, hogy itthon azért van eszük a felhasználóknak, nem átlag USA és ír sügérek.

Hany, de hany nagyarcu magyar IT-s bukott mar el az ilyen eloiteletek miatt kulfoldi munkahelyeken...!

Mondom ezt az alapján, hogy van supportos (Sony) ír ismerősöm aki itthoni kéréseket is kiszolgál és ég és föld az angol és a magyar átlag júzer.

En meg 2 es fel eve elek Londonban es biztosithatlak arrol, hogy itt is vannak geekek es technikai analfabetak.

Az angol nem tételez fel semmi, és nemérdekli mennyibe kerül pl egy kábel, és nemérdekli mi mással oldható meg a dolog hogy spóroljon.

Egyreszt az angolnal zsugoribb nepet meg nem hordott a hatan ez a sargolyo, masreszt a 3rd party megoldas legtobbszor egyenlo a szopassal. Ezt meg a dolgozo emberek szeretik elkerulni, mert penzert sok mindent lehet venni, csak idot nem.

A magyar érti miről van szó, és sokszor keres más megoldást hogy a gatyája ne menjen rá ugyanarra a szolgáltatásra vagy alkatrészre mai máshol vagy máshogy olcsóbb.

Egy angol erre nagyívben szarik mert egy megteheti, kettő nem ért hozzá de durván.

A magyarok ugyanolyan s.gghulyek mindenhez, csak az angol elhiszi, hogy hulye es szakemberre bizza a problemajat, a magyar meg bemeseli maganak, hogy ert hozza es igazabol ugy veszit penzt, hogy eszre sem veszi.

Tehát megveszi az iAlmát és megfelel neki hogy mindenért fizet lassan azért is hogy bekapcsolhatja a gépét. Cserébe elvárja hogy ha egy ikon nem úgy működik ahogy neki tetszik, akkor az Alma csinálja meg rendesen és ingyen...már úgy ingyen hogy egy átlag mezei gépért kifizette ugye a 3*-os 4*-es árat.

Ezt a 3-4x arat honnan vetted? Napelemes kalkulatorhoz hasonlitottal egy MacPro-t?

Erről szól a dolog nem másról...almához nem kell érteni...megveszed mert rohadt gazdag vagy...vagy mert megteheted, és ha kell füles...nem érdekel milyen márkák vannak meg melyik a jobb, meg most akkor hogy kell telepíteni a videókarit....nem...Appstore, van 3 fajta, kiválasztod és tutira jó lesz, még ha qwa drága is...videókarira meg nem lesz gondod, mert egy nemtudod hogy miaz meg hogy cseréld ki, kettő...nem is lehet..akkor válassz olyan konfigot ami erősebb jobb videókaris, nincs az userre rábízva hogy gépet szereljen, neki azt nem szabad, még akksit se cserélhet, mert ahhoz se ért..amihez ért, hogy fizet ha akar valamit.

Es ennel a bekezdesnel kiteljesedett a dilettanizmusod:
    Mi az, hogy nem kell erteni hozza?
    A Lada jobb auto, mert apam megtudja szerelni, a Mercedes meg szar, mert ugy le van burkolva, hogy csak szakszervizben lehet szetbontani?

Gondolom nehez felfogni, hogy a dolog igy mukodik jol. Megegyszer mondom, hogy megertsd: MUKODIK.
    Az Apple elsosorban olyan embereknek adja el a termekeit, akik dolgoznak es nem akarnak foglalkozni az altaluk hasznalt IT termek belsejevel.
    Megtudod javitani a mosogepet? Gondolom nem, pedig hasznalod. Az a dolga, hogy mukodjon, a haztartasigep-szerelonek meg az a dolga, hogy megoldja a problemat.
    Nekem nincs idom arra, hogy szerelgessem a gepemet, nekem van mas hobbym is.
    Elhiszem, hogy van aki ezt szereti csinalni, megertem anno en is LEGOztam ossze PC-ket. De nem javitottam - ne keverjuk ossze az alkatreszek cserelgeteset a rendes szervizzel.