• halgatyó
    #87
    Nem vitatom az általad felsorolt fejlesztések óriási jelentőségét, csupán kiegészíteném a 66. hozzászólás végén található listát, hogy világosabb legyek.
    Nem találtunk pl. olyan anyagot, amely szilárdsága pl. a gyémántnál sok nagyságrenddel nagyobb, vagy olvadás (bomlás-) pontja mondjuk tbb millió fok lenne.
    Az összes eddig megismert anyag tulajdonságait az elektronhéj alacsony (max. néhány eV) energiaszintjei határozzák meg, és jól látható és kb. jósolható ezen anyagok tulajdonságai.

    Nem találtunk antigravitációs effektust (amit itt a Földön létre tudnánk hozni), továbbá nam találtunk különféle erőtereket sem, amelyeket generátorokkal lehetne fejleszteni.
    Például olyan erőteret, amelyet kívül elhelyezkedő forrással befelé irányuló erőként lehetne alkalmazni (tudjuk: az elektromosan töltött gömb belsejében a térerősség zéró, ha nincs belül is töltés)

    Az általad felsorolt -- igen fontos -- találmányok túl messzire nem fejleszthetők már tovább, az anyagban rejlő fizikai korlátok miatt. (Ne legyen igazam:-))

    Például: ha a Nap egyszer túlmelegedni kezd (NEM biztos, hogy ehhez 5milliárd év kell) vagy más komoly probléma támad, az emberiséget a jelenleg ismert eszközök nem mentik meg. Ez igaz a még nem kifejlesztett, de a mai tudomány által belátható jövőbeni találmányokra is.