• philcsy
    #106
    "Ezek szerint te alapvetően generációs űrhajóra gondolsz"
    Nem én csak tartottam magamat a 300km/sec-es sebességkorlátodhoz. Mint írtam nem tudok semmilyen olyan tényezőről ami ezt indokolná (talán kevés energiát tudunk "magunkkal vinni"). De ha tényleg van ilyen technikai korlát akkor természetesen csak a generációs űrhajó jöhet szóba. Éppen ezért ahelyett hogy értelmetlen vitába folynánk, erről írok.
    Én így képzelném el:

    Egy kisbolygó belsejében kialakítani az "utasteret". Megfelelő energia és nyersanyagellátással a szerkezeti elemeket karban lehet tartani.

    A létfentartás sem megoldhatatlan. Az emberek ellátása:
    -növényi alapon: szénhidrát termelés, fény és tápanyagellátást mesterségesen meg tudjuk oldani
    -bioszintetikus úton: fehérje előállítás gombák és baktériumok által
    -ha szükséges tudunk oxigént ezen felül előállítani
    -nyomelem és vitamin ellátás se lenne gond
    Bár a mesterséges bioszféra-programok (tudtommal) nem sikerültek, ott nem is avatkoztunk be a dolgok menetébe, mindent a természetre bíztunk.

    A hulladék újrafeldolgozását is megtudnánk oldani, csak energia kérdése. A szerves hulladék újrafeldolgozása történhetne biológiai úton. De úgy általában a hulladék potenciális nyersanyag (az hogy jelenleg nem éri meg feldolgozni az nem azt jelenti hogy nem lehetséges feldolgozni). És persze a termelt hulladék is minimlizálható ha akarjuk.

    Az egészségügyi ellátást optimalizálása talán egy kicsit embertelen lenne.

    Mi kell még a túléléshez?

    A fejlődés pedig nem állna meg az elindítással, ők a fedélzeten is fejleszthetnek, a földről is küldhetnek utánuk információkat egy ideig.

    A legénységet is válogathatnánk. Az eugenetika igenis működik, vagyis működött amíg nemkívánatossá nem nyilvánították (egyébként teljesen érthető), de a cél szentesíti az eszközt.

    "hacsak nem következik be valami egetverő áttörés az anyagtudományokban (közelebbről az alkalmazott nanotechnológiában)/fizikában." Milyen forradalmi áttörésre gondolsz? És egyáltalán milyen a jelenlegi technológiával megoldhatatlan problémát látsz?

    Az emberek emberfeletti tettekre képesek ha okot adsz rá nekik. Az ókor csodái, a középkor hasonlóan csodás építészete, az egy északa alatt megtanult féléves anyag, mind ezt bizonyítják.