iPadAir-iPadMini2.png
  • Magiszter
    Ezt neked kell eldöntened. Én egy notebook-tól megválva szereztem be a Mini-m. Van egy asztali gépem így azzal ha akarok letölthetek és Wifin át meg a minin is le tudom játszani / át tudom tölteni a sorozatokat. A 4:3-as képarány tényleg nem kedvez, de így ~300 sorozatrész megnézése után se zavar. Mondjuk most éppen egy régi 4:3-as képarányú sorozatot nézek (ST:Voyager) aminél meg kimondottan tetszik hogy nincs oldalt két csík.

E-book-ot olvasni, netezni, fényképeket böngészni jobb élmény mint laptopon. Hordozhatósága is nyomos évként szolgál, az akár 10 órás üzemidő is döntő érv lehet.
    Plusz ott van a fénykép/kamera funkció, ami engem lenyűgözött. De ez keveseknél szokott szempont lenni.

Valamint szintén érv lehet még az iOS... nekem lassan egy év alatt nem sikerült lefagyasztani/megakasztani pedig intenzíven használom. Windows-ról ez nem mondható el. :)

Ha JB-s készüléken akarsz intenzíven torrentezni akkor érdemes viszont a 64 gigás változatot venni. Nálam legalább is szűk keresztmetszet szokott lenni a tárhely. Van 5 giga App-om, 4 giga képem/videóm és máris a 13-ból marad 5 giga szabad hely az egyéb tartalomnak. Egy normális sorozat évad meg 7-8 giga nem 720p-s verzióban (ami szerintem felesleges ekkora kijelzőnél. Legalábbis nem lesz annyival szebb a kép mint amennyivel több helyet foglal).

Persze ha elém csaptak volna egy Macbook Air-t meg egy ipad 4-et hogy válasszak. A jelenlegi tapasztalatok alapján az Air-t választanám (aztán később beszereznék egy iPad-et is :D). Ha esetleg "röptödben" munkára adnád a fejed, vagy komolyabb, nem "pihentető tevékenység"-et akarnál folytatni akkor lehet korlátokba fogsz rohanni.