• Justil
    igen, nézek.

de most te válaszolj egy kérdésemre: ha sok más mellett olyasmit is megnézek, amit leadnak a tévében, akkor én már kapásból tévét nézek?

továbbmegyek, oké, tegyük fel, hogy elfogadom a megfogalmazásodat, miszerint én tévét nézek. akkor szerinted kapásból egy szinten vagyok azzal a párszázezer (csak M.O.) birkával, aki minden nap miután hazaért a munkából/suliból, leül, és estig ott rohad, hosszú órákon keresztül, céltalanul, mert nem az a lényeg, hogy mit néz, csak nézzen valamit.

Remélem érted mire gondolok. Nem értem, mit kukacoskodsz ezzel a "honnan származik eredetileg amit nézel" dologgal. Ha meg akarok nézni egy sorozatot, vagy egy régebbi mozifilmet, ami ebből kifolyólag tévében is megy/ment már, akkor céltudatosan kiválasztom, hogy mit akarok nézni, és eldöntöm, hogy mikor akarom megnézni. Ez szerintem fényévekre van attól, amikor valaki leül, és rohad a készülék előtt, jobb híján azt nézi, ami van.

Tehát még 1x, a kedvedért. Nem azzal van a bajom, ha valaki tévéműsorokat néz, egész addig, amíg nem vmi ótvar iq-0 műsorról van szó. Azzal van a bajom, ha valakinek a tévézés, annak klasszikus értelmében és minden velejárójával együtt egy életformává vált, márpedig a mai társadalomra ez jellemző. Szerencsére egyre többen vannak, akik felfedezik, hogy csak mert néha szeretnének megnézni 1-2 jó filmet, nem feltétlenül kell bekapcsolniuk a tévét és lesni a műsorújságot...