• Komolytalan
    #13
    Ha van 1 géped otthon a processzorod néha 100%-on fut, néha meg 0%-on. A napi átlag olyan 1% körül van mondjuk egy irodai használatban lévő PCn.
    Egy cloudban van a napi csúcs, mondjuk du2, ekkor mondjuk 90%-on vannak _folyamatosan_ a procik, hajnal 4-kor meg mondjuk 10%-on. A napi átlag 50%. Ha az egész földről használják a cloudot, akkor ezt az 50%-ot akár még feljebb is lehet tolni.
    Na itt a hatékonyság. A te géped a nap nagy részében tök fölöslegesen "erős". Kifizeted azokra a másodpercekre is az áramot, amortizációt, stb amikor 0%-on ketyeg, sőt akkor is amikor ki van kapcsolva. A cloudnál egy gép elég rendesen ki van használva a teljes élettartamában.

    Ez az adatvédelmi izé meg elég fura nekem. Ha egy oldalon megadtad a személyes adataidat, eddig is egy csomó közvetítőn keresztül ment (pl netszolgáltató, annak mindenfelé kapcsolatai, routerek, stb) amik egyrészt jól lehallgathatóak, másrészt semmi közük a te adataidhoz. Most lesz +1 ilyen fél, a számítási teljesítmény gazdája. Szerintem ha valaki adatot akar lopni rólad tőled egyszerűbb a szolgáltató valamelyik routerét sniffelnie, mint egy bazi nagy cloudot feltörni, és az iszonyat információtömegben kikeresni azt a pár byteot amire szüksége van.