Jogi aggályokat vet fel a Cloud Computing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanígy nem éri meg otthon tartani milliós masinákat játékra, amikor csak napi 2 órát használod. Ha gyors a net, akkor sokkal olcsóbb egyet berakni szervernek, és így közel 12x olcsóbban tudják adni adni a szolgáltatást, mintha mindenkinek eladnák a hardware-t.
Megfelelõ energiatakarékos hardverrel egyénileg is hasonló hatékonyságot lehet elérni. És amúgy a kijelzõ is sokat fogyaszt ám, megnézném, hogy azt hogy felhõsítik.
Az egész a totális kontrollról és adatkereskedelemrõl szól.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Egy cloudban van a napi csúcs, mondjuk du2, ekkor mondjuk 90%-on vannak _folyamatosan_ a procik, hajnal 4-kor meg mondjuk 10%-on. A napi átlag 50%. Ha az egész földrõl használják a cloudot, akkor ezt az 50%-ot akár még feljebb is lehet tolni.
Na itt a hatékonyság. A te géped a nap nagy részében tök fölöslegesen "erõs". Kifizeted azokra a másodpercekre is az áramot, amortizációt, stb amikor 0%-on ketyeg, sõt akkor is amikor ki van kapcsolva. A cloudnál egy gép elég rendesen ki van használva a teljes élettartamában.
Ez az adatvédelmi izé meg elég fura nekem. Ha egy oldalon megadtad a személyes adataidat, eddig is egy csomó közvetítõn keresztül ment (pl netszolgáltató, annak mindenfelé kapcsolatai, routerek, stb) amik egyrészt jól lehallgathatóak, másrészt semmi közük a te adataidhoz. Most lesz +1 ilyen fél, a számítási teljesítmény gazdája. Szerintem ha valaki adatot akar lopni rólad tõled egyszerûbb a szolgáltató valamelyik routerét sniffelnie, mint egy bazi nagy cloudot feltörni, és az iszonyat információtömegben kikeresni azt a pár byteot amire szüksége van.
A másik az XYL hszéhez kötõdik: na igen, a sok ember beugrik, de sokan nem teszik, sokak inkább vettek valami nem külsõs email címet, sokak általános adatokat tettek fel magukról a közösségi portálokra, és a kiválasztottaknak nem ott mutogatják a fontos dolgokat. Attól még, hogy sokan bekajálják, nem biztos, hogy az a jó. Pont arra kellene törekedni, hogy normális, jó rendszerek legyenek kiépítve, ne pedig ilyen "félmegoldások".
Részemrõl a 99%-1% al sem értek egyet. Mert ha én vagyok az 1%, akkor baromira mérges tudok ám lenni, és nem érdekel a többi 99%. Olyankor a többi 99% a birka, aki vigyorogva nézi az én kínomat, és nem jön rá, hogy bármelyik percben vele is megtörténhet. Régen ha szóba került egy beszélgetésnél valami tragédia, akkor a hallgatóság együtt érzett, és sajnálta a pórul járt egyént. Manapság csak vigyorognak a történteken, és azt mondják, hogy béna volt, velem ez nem történhet meg.
Minden esetre kíváncsi vagyok mikor jutunk el valami '80-as évek beli húdeilyensosemleszmertnemlehet durva sci-fi történet megvalósításáig.
Egyébként a cloud computing egyel?re még nem err?l szól.
"Azonkivul most oszinten, nyujtsa fel nekem itt es most a kezet az, aki kidobna a PC-jet es rabizna az egesz minden szemelyes dolgait valami kivul futo szerverekre."
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Es ha jol ertem, akkor addig mig egy pentium 1-es processzort ossze tudok gubralni a szemetteleprol nekem PC-m lesz es sajat dolgaim.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Aki elõbb vállalja az lesz az igazi nyertes, a késõn járók már csak kényszerbõl lépnek de akkor már csak beérni tudják a világot a hatékonyságban és nem élvezik azt amit a cloud ma jelent. Pont úgy van mint a bankkártya vagy a repülõ, 50 évvel ezelõtt az amcsik ez miatt hasra vágták a világot, ma már norma, ma már nem jelent semmi elõnyt, ma már muszály csinálni vagy nem megyünk semmire.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ez így van, de többnyire nem a rendszer hibája (hirtelen csak egy nagyobb hiba jutott eszembe, de ott a csillagok együttállása is szükséges;]), hanem emberi hülyeség az oka a visszaéléseknek.
A cloud alapvetõen üti az adatvédelmet, mivel ha mindent agyontitkosítva kéne tárolni, mert a hardware amin fut az ellenõrizhetetlenül változik térben és idõben, az olyan performancia problémákat vet fel, amikre ma még nincs orvosság (és pénzügyi okokból nem is lesz egyhamar). Az adatbázisokat (pláne a nagyokat) pl. nem szokták titkosítani, így aki az adott hardware-en hozzáfér admin jogokkal a file-okhoz, az az adatokhoz IS hozzáfér (hiszen az adatbázisszerver programoknak hozzá kell férnie natív formában magához az adatbázishoz). Arról nem beszélve, hogy a titkosított adatbáziskapcsolatok felépítés és bontása mekkora terheket ró a hardware erõforrásokra (már ma is).