• Munkas
    #4
    A várt növekedéssel szerintem nem sok minden fog változni. Ha meggondoljuk, hogy mondjuk 10 éve mekkora kapacitású akksikkal adták a telefonokat, akkor mostani szinten simán mehetne a telefonok esetén több hetes újratöltési idő.
    Az a baj, hogy a gyártók úgyis olyan kis akkukat tesznek a telefonokba, hogy azok a megszokott pár napig bírják, és inkább méretet és súlyt csökkentnek vele.
    Mindig mások azok a paraméterek amikkel lehet reklámozni egy telefont. Most nem az újratöltési idő a trendi, hanem, hogy minél több új funkciója legyen.
    Pár hete cseréltem le a telefonomat (Nokia 6300-ról Samsung Omnia II-re). Ez egy PDA szerű készülék, ami csak kicsit nagyobb az elődjénél, és még így is kisebb és könnyebb többi hasonló okostelefonnál. Nem lett volna nagy műszaki kihívás, hogy mondjuk 2 mm-el vastagabb legyen amivel nem egy napig bírná a használatot, hanem akár egy hétig is, és még így kisebb lenne, mint mondjuk az N97 ami ugyanazt tudja.
    Egyszerűen már nem arról szólnak a telefon adatlapok, mint 5-10 éve: hogy tud hívószámot kijelezni meg SMS-t küldeni és az üzemideje 50 vagy 100 óra. Itt a fő funkciókat mindegyik tudta, leginkább csak a design és az üzemidő számított. Ma meg olyan mintha számítógépet venne az ember. A tápegységgel pedig az átlagos felhasználó ott sem foglalkozik.