• hauptkapitany
    #63
    Sziasztok!


    Először is sajnálom hogy itt is a politikáról kell olvasnom rendszeresen. Pár évvel ezelőtt sehol nem volt emberek most hittérítenek egy bizonyos pártnak. Ezt hallom a munkahelyemen, a kocsmában, a buszon. Elegem van. Amikor nehéz volt, akkor sehol nem voltak. Minél nagyobb a választói naiv HIT annál nagyobb lesz itt konkrétan a pofára esés. Lesz majd kiábrándulás az 100%, felesleges köröket jártok néhányan. Mindenesetre ez a tudományos oldal tudományos fóruma lenne, ha nem tévedek..!! Ez pofátlanság itt ezt csinálni, a többi a magánvéleményem volt.


    Emberek kihalása és a "fejlődés":
    Ha az evolució úgy működik ahogy, egy technikai civilizációban nem biztos hogy a szellemi, de főleg a fizikai tulajdonságaink továbbfejlődnek hosszútávon. Inkább vissza. Az erobik és a wellness hétvége nem egyez a több száz generációs kemény munkával (szántásvetés, etc), a főiskola és a számítógép sem ad igazi eszet, csak tudást... Szellemi téren hatalmas az alászállás, "a koszos büdös középkori jobbágyok" szellemi magaslatokon állnak az usa átlagpolgárához képest.

    Az utóbbi több tíz-százezer évben nem sokat módosult az ember lényeges felépítése, inkább csak az eddig kiépült környezete az, ami radikálisan meghatározza a jelenét.

    Hogy az emberiség kiirtaná magát, az kétlem. Hogy a földet le tudja nullázni teljesen azt még inkább kétlem. Millió évekről beszélünk, a föld egy melegebb atomháború után is talpra tud állni - max más fejlődik ki utána.

    A civilizáció visszaeshet, átalakulhat. Belemagyarázzák az emberekbe hogy ilyenek meg olyanok. Ahogy rólunk magyarokról is elterjedt egy torz önkép ami lábra kélt, ez már önmagában befolyásolja az emberek önképét. Pedig lehet és lesz is máshogy, mint most látszik!

    Ha mindenki annyira biztos az emberiség kihalásában, miért nem vonják le a tanulságot legalább a közönséges hétköznapi emberek. A világon a legnagyobb szerencse az hogy nem olyan primitív módon működik, mint azt az emberek elképzelik.