• Epikurosz
    #143
    Egyébként nem én, vagy nem csak én süllyedtem le. Mind lesüllyedtünk. Az utóbbi időben én is már majndem csak politikával foglalkozom, pedig szívem szerint egyébbel foglalkoznék. Meg itt van ez a Jobbik-ügy. Ne gondold, ne gondoljátok, hogy ez nekem belső konfliktusoktól ments, sőt irtózatos belső vívódásaim vannak, én is tele vagyok kétségekkel, kételyekkel, félelmekkel, nyugtalanasággal, de várakozással is.

    Vannak egyrészt a baloldali, szoci, liberális, madöfös, lmp-s balfaszok. A fatalisták. Az ő forgatókönyvük szerint 100 év sötét középkor vár ránk. Minket, az elviselhetetlen adóterhekkel és az egyre romló közbiztonsággal, valamint a primitív csőcseléknek adott szociális juttatásokkal szépen lassan kiirtanak innen. A minket alatt a középosztályt, a magyar nemzet gerincét, a legalább szakképzett munkavégzésre alkalmas adófizető embereket értem. Azokat, akiket az utóbbi 20 évben megpróbáltak minden eszközzel ellehetetleníteni. Ez népirtás, akárhogy is veszem.

    A fentiekhez képest a fidesz csak annyiban más, hogy nem 20 év, hanem 100 év alatt következik be a züllés. Ők csak lassítanák a negatív folyamatokat, de nem állítanák meg. Ez az alapvető különbség.

    A másik oldalon ott van a Jobbik. Radikális változást ígér, mert a helyzetünkben csak az működne. De, persze a Jobbiknak is vannak olyan elképzelései, amelyekkel nem tudok azonosulni. Írtam itt már róla, a homofóbiájukat nem tudom elfogadni. Az Amerika-ellenességüket sem. Érdekes módon, én voltam a jobboldali tollforgatók közül az első (már megint!), aki az 1848-as és 1956-os hagyományokal szakítva - a részeges Jelcint követő Putyin rendkívül okos kormányzása elismeréseként - , ha jól emlékszem, a zsindex fórumain síkraszálltam az Oroszországgal való megbékélés és együttműködés mellett. Persze, nem úgy, hogy közben az USA-val összerúgjuk a port.

    Vagy ott van a középázsiai orientáció. Az ötlet nem rossz, mert minden iparilag fejlett országnak (vajon Magyarország iparilag fejlett? ha-ha. Persze, OECD-tag), szüksége lenne új piacokra, mert ugye, ha van export van pénz stb. (még a hiteleket is lehet törleszteni), de azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Kazahsztán vagy Türkmenisztán követendő példa? Nem beszélve arról, hogy nekünk high-tech kell, azon túlmenően amit meg tudunk magunk termelni, vagy aminek a gyártására képessé tesszük magunkat. High-tech nélkül semmi nincs! Visszacsapó íjjal és turulmadaras kulaccsal nem tudjuk megvédeni magunkat, ha arra szükség van, és a műszaki fejlődéssel lépést kell tartani. Trianonnak, II.vgh-s kudarcoknak is egyik oka volt, hogy zsebredugott kézzel vártuk az ellent. Ami meg volt, pár Toldi harckocsi, arról meg nagy beképzelten azt hittük, hogy csúcstechnika.

    Vagy ott van a muszlim világ. Pusztán azért, mert szemben áll a zsidókkal, a moszlimok nem lesznek puszipajtásaink. Ez kevés ahhoz. De, egyébként kurucinfón is szapulják a nyugat-európai muszlim bevándorlók beilleszkedésre való képtelenségét.

    Mondjam tovább?
    Ott van a zsidó spekuláns tőke. Vissza kell szorítani, Tobias-adókat kell kivetni, az MFB-t meg kell erősíteni (nem új bank kell, ott van már az MFB), stb. stb. De a pénzrendszerre szükség van. Erős pengő kellene, vagy euró. :-) A pénz nem rossz, ha a mi kezünkben van, és a munkát jutalmazzák vele, nem a rablókat.

    Vagy ott vannak a határontúli magyarok. Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy háborúkat robbantunk ki, vagy háborús feszültségeket generálunk. Törékeny a helyzet a Kárpát-medencében, bár makacs, hallgatag, orrszarvúszerű előrearaszolásra szükség van, de figyelve mindenre, ami a környező bozótosban, és még azon is túl moccan vagy rezdül. Mert nagyon bele lehet nyúlni a darászfészekbe. Ez is kvázi olyan, mint a kvantumfizika: nem biztos, hogy a józan paraszti ész jól alkalmazható. A szókimondás, a nyílt kártyákkal való játszás olyan ellenfelekkel, akiknek egyszerre nem lehetne megállapítani a pozícióját és az impulzusát - nehéz ügy, kockázatos. Felelősség. Felelősség. Intelligencia.

    Vagy ott van a tudománypolitika. Ez mi a fene? Jóformán nem is volt ilyen az utóbbi években.
    Régen, a Habsburgok, oroszok alatt igazából nyelvészet, nyomdatechnika, meg ilyen alapkutatások terén tudtunk elérni eredményeket - ja, és ott volt a gyógyszeripar, meg a mezőgazdaság. A csúcstechnika - pláne a csúcs haditechnika - fejlesztése, ill. a kutatás ilyen téren nekünk nem volt szabad. A Habsburgok még az önvédelmi fegyvereket is begyűjtötték a magyarságtól, és azóta is védtelen az átlag magyar. Tudósaink itthon nem tudtak érvényesülni, de ma is minden értelmesebb fiatal külföldre kívánkozik, sőt, erre biztatják, merthogy ott kap elismerést és pénzt. Mi meg szívjuk a fogunkat, és megvásároljuk külföldtől azokat a termékeket is, amelyeket külföldre szakat hazánkfiai találtak fel.

    Lehet beszélni tudományról, annak fejlődéséről kedvező társadalmi közeg, tehát kedvező politikai irány nélkül? Nem hiszem. No, itt kanyarodtunk vissza a mi dolgunkhoz.