• djhambi
    #131
    "Magyarország pl simán lehetne tudás nagyhatalom, mert kb minden 5 találmányhoz magyar ember neve fűződik. (lehet ezért kell rombolni az oktatás színvonalát, ne hogy már mi okosabbak legyünk mint a "nagyhatalmak", a "tőke") ugyan ez van tudományos fejlődésnél már rég elterjedhet(et volna) a különböző alternativák, de valakinek nem érdeke, hogy ez most történjen, és hidjétek el az a valaki már előre megváltotta vip jegyét arra a korszakra is, ahol ismét ő lehet a császár.
    És tovább termelheti a millióit."

    Én is támogatom a hazai kutatás+fejlestzést, több okból, talán a legfontosab, hogy nem vagyunk alkalmasak a nehéziparra, és nincs igény a mezőgazdaságra Európa felé. De nem hiszem, hogy a magyar jelentősen szellemileg fesőbbrendű lenne más népeknél, egyszerűen biológiai kevertségünk egyik előnye, hogy arányosan több a kiváló génkombináió. Ez nem jelenti azt, hogy minden magyar okosabb, mint minden német.

    Az oktatás színvonalásának oka nem a tőke hatalma és egyéb képzelgések, hanem abban keresendő, hogy a politikusok egytől egyig olyan manuszok, akik magyarből és töriből éretségiztek, és fingjuk sincs a világról, a természettudományokról, és a természettudományok szemléletfejleszttő hatásáról. Egyszerűen olyan terület számukra a közoktatás, amit maguk is csak részlegesen ismernek, de azt hiszik, hogy ismeik.

    Egyébként sokat hallani aról, hogy a tőke meg a nagyvállalat... Ez abból ered, hogy ők a rendszerváltás után meggazdagodtak, mi nem, és irigykedünk. Pedig a tőke nélkül nem lenne munkánk, nem lenne verseny, se fejlődés.