• vasedeny2
    na várjunk várjunk...

1. a cikk értelmes. okké, hogy a flash nemcsak videó lejátszó, dehát a html5 sem. a html5-ben jobban tud pl canvas-en keresztü a javascript érvényesülni, és így ugyanazt hozza mint 1 flash. ha így nézzük 2 ugyanarra való dologról van szó.
    2. a lényegi különbség: a html5 egy szabvány, ami azt jelenti, hogy mindenki írhat egy őt támogató programot, és ez versenyhelyzetet alakít ki, míg a flash 1 db program, amit az adobe bütyköl, és senki más. ha ők elbasznak valamit, akkor minden honlap elbaszódik. volt már ilyen windózzal is, de linuxon, meg mac-en mindig szar.
    3. az hogy valakinél szakít a flesh..... gentoo-m van, ha valami szakít, akkor az szakít. lehet hogy fel se tünik neked, hogy mennyire zabálja a procidat, mert kb az ie is ugyanúgy zabálja. dobtam egy flash upgradet, reloadoltam az 5 megnyitott tabomat, semmi nem szaggatott be, csak felhördült a ventillátor. úgy néztem utánna, hogy mi az isten zabálja ennyire a gépet. és igen, a flash 10.0.43.240-ről a 10.0.45.mittoménmi-re való upgradekor 10-szeres cpu igénye lett, a semmiért cserébe.
    azt a moonligh-tot majd kipróbálom :)