• kvp
    #14
    "Tényleg! Érdekes kérdés, hogy a repülőtereken miért nem? (sokszor repültem már, le is vetkőztettek párszor, de kutyát mégcsak távolról sem láttam sehol) "

    Ferihegyen regen voltak, nem tudom azota hova tettek oket. A hataroizetnel ket fajtajukat lehet megkulonboztetni (nem, nem kicsi es nagy kutya hanem) a kabszeres es a bombakereso kutyakat. Egy repteren mindkettore szukseg van.

    "Vajon egy-kettő-tíz-20 pusztakezes harcművész -- éles műanyaglapok nélkül is -- mire képes? És ezeket semmilyen testszkenner sem mutatná ki. Abszolúte kizárt, hogy ez másoknak nem jutott eszükbe."

    Ezert vannak rejtett fegyveres orok az amerikai jaratokon. A 'harmuveszek' max annyit vennenek eszre, hogy hatbalottek oket. A pilotafulkebe meg ujabban mar csak robbanoanyaggal lehet bejutni, ugy bepanceloztak oket. Itt mar a kes es a pisztoly sem segitene.

    "Vajon min buknak el az ilyen ötletek? (ez esetben szerencsére!)"

    Legutobb par izmos amerikai utason, akik letepertek a merenylot. Ezt hivjak chuck norris effektusnak. Es tenyleg mukodik.

    "Én csak egy megoldást tudok a talányra: nem lehet 20 (vagy 5 vagy 10, vagy X db) embert úgy összehozni, hogy nem legyen közöttük legalább egy darab titkosszolgálatos."

    Ossze lehet. Pl. kimegy az ember magyarorszagon egy hatranyos helyzetu telepre. Ott egy fel titkosszolgalatos sem lesz a kozott a 20-50 ember kozott akik agyonverik. A magyar 'terroristakat' pedig beugrattak (angolul: entrapment), de tekintve, hogy a kossuth teri csapat vezetoinek a fele ugynok, ez nem meglepo.

    "Egyáltalán micsodák ezek a titkosszolgálatok? Gyanítom, hogy nem egészen azok, aminek látszanak..."

    Van sok fele. Pl. magyarorszagon a tv ostrom ota van egy egyseges kozponti, ez a katonai es a civil szolgalatok osszevonasabol jott letre. Fo feladata az allam vedelme az allampolgaroktol. Amerikaban ott van a cia, ami jelenleg tobbnyire a mossad iranyitasa alatt all, tovabba a nsa, ami a tenyleges belso elharito munkat vegzi, tehat ok felelnek az amerikai lakossag megfigyeleseert.

    Terrorakciokat foleg az izraeliek szerveznek, vagy sajat kezuleg alruhaban, vagy alruhas terroristavezerek altal kikepzett ongyilkos merenylokkel. Errol egy regi vicc jut eszembe: Lemennek az ujsagirok egy kis faluba es megkerdezik Kohn bacsit. 'Tessek mondani, van itt antiszemitizmus?' 'Nincs kerem, de igeny az lenne ra!' Aztan szep lassan elterjed az 'eszme' es az eredeti kitalaloktol fuggetlen es iranyithatatlan 'szervezetek' is elkezdenek cselekedni, igy vegul egy atveresbol is lehet uj eszme, aminek a kovetoi mar komolyan gondoljak. Az egesz alkaida egy ilyen eszme, mint a coca cola vagy a mcdonalds, csak muzulmannak tuno valtozatban.