• halgatyó
    Igen, ez is egy "eszköz", amit asszem használnak is helyenként
    Tényleg! Érdekes kérdés, hogy a repülőtereken miért nem? (sokszor repültem már, le is vetkőztettek párszor, de kutyát mégcsak távolról sem láttam sehol) Pedig jól kiegészítené az egyéb módszereket.

Mindenre persze nem alkalmas, mint ahogy egyetlen módszer sem mindentudó.

Ma már vannak olyan kisérleti detektorok, amelyek pár molekulányi anyagot képesek kimutatni. Ezeket sokkal gyorsabban be lehet "tanítani" egy új anyagra, mint a sok kiképzést igénylő kutyát, legalábbis én így tudom.

Van viszont egy általános probléma a repülőterek biztonságával kapcsolatban, és minél többet töprengek ezen (a saját bőrömről is szó van), annál kevésbé értem.

A probléma a következő: egy repülőgép "eltérítéséhez" nem feltétlenül kell bomba, állítólag éles és kemény műanyag lapok plussz 5-10 elszánt ember.
    És itt kezdődik az én agyalásom.
    Vajon egy-kettő-tíz-20 pusztakezes harcművész -- éles műanyaglapok nélkül is -- mire képes?
    És ezeket semmilyen testszkenner sem mutatná ki.

Abszolúte kizárt, hogy ez másoknak nem jutott eszükbe.
    Vajon min buknak el az ilyen ötletek? (ez esetben szerencsére!)

Agyalok tovább. Min bukhatnak el az ilyen próbálkozások?
    Én csak egy megoldást tudok a talányra: nem lehet 20 (vagy 5 vagy 10, vagy X db) embert úgy összehozni, hogy nem legyen közöttük legalább egy darab titkosszolgálatos.

Vagy talán az ilyen repülőszemélyzet-ijesztgető szervezeteket épphogy a titkosszolgálatok vezérlik?
    Egyáltalán micsodák ezek a titkosszolgálatok? Gyanítom, hogy nem egészen azok, aminek látszanak...
    És ha ez a repülés terén igaz (HA!) akkor viszont lehet hogy a többi civil szervezetre, itt a földön, szintén igaz?
    Messzire vezet