• djhambi
    Elvártam volna egy olyan választ, ami szofisztikáltságában összemérhető a háeszemmel - de tényleg, mit is vártam?! Naiv hambi...

Az elszabadult népet is félreértetted. Azt nem a jobbik szélsőségességére értettem. Ltszik, hogy beindult a védekező mechanizmusod. Ez egy általános jelenség Magyarországon, de valószínűleg szerte a világban is. De ilyen felspannolt tömeg kezdett neki szétzúzni a gépeket, mert azt hitték, elveszi a munkájukat, és ilyen felspannolt tömeg kezdte egymást agyontaposni, mikor azt hitték, hogy világvége lesz - hála a pápának. Ilyen tömeg kezdte kivégezni a francia forradalomban az összes értelmiségit, hogy végül nem maradt, aki az országot irányítsa, közben tudósok, hivatalnokok tízezrei vesztek oda, még azok is, akik a nép odalán voltak. Ez nem a lázadozásról szól! Ez a tudatos uszításról, zavarodottsákeltésről, bizalomhiány-tuningolásról. Ebben ma a fidesz tehetségesebb, mint a jobbik. :)

A második gondolatod pedig életidegen a hsz-em tartalmától. :D Én arró beszélek, hogy nem ér kijátszani a magyar kártyát, mert minden szavazópolgár magyar, és nem ér azt sugallni, hogy aki jó magyar, az egy konkrét pártra szavaz, mert a jó magyarság a szavazattól valójában függtlen az ltalam hosszasan leírt okok miatt. Egyszerűen azért vanak rágerjedve a magyartémára, mert ez a legszélesebb népréteg, akit egy kupacban meg lehet szólítani. De logikai tévedés azt hinni, hogy a magyarbuzi pártok ténylegesen a magyarok érdekeit képviselik. :) Kifejteném hosszabban, de suliba kell menni. :) Jó reggelt!