djhambi#150
"Sajna annyira nem találják meg a hangot a politikusok a választókkal, hogy ihaj. Lehet nagyon kemény dolgokat mondani, de ehhez nem tudom én sem, hogy minek kel a világvége hangulatot kelteni."
Sajnos ki lehet használni a magyarok "tulajdonságát". Jaksity György előadásában szó volt erről is.
"Önmagába forduló, depresszióra hajlamos, apatikus, illetve saját magunkkal és más kultúrákkal szemben intoleráns közösség a magyar. Egy 2009-es TÁRKI kutatás szerint a magyar társadalom négy fő jellemzője: a bizalomhiány, a normzavarok, az igazságtalaságérzet és a paternalizmus."
Ezt politikaileg simán meglovagolják, kihasználnák azzal, hogy felerősítik, érzelmileg csapdába ejtik az emberket. Jobban el is hiszik a magyarok, ha azt mondájk, nekünk, hogy szarul élünk.
"A Fideszt kellett volna egyenesen megcélozni, akik eléggé töketlen választási kampányt folytatnak."
Én nem a "töktlen" szót használnám, de egyszer majd kifejtem, hogy milyen mélyen összetett, hatékony és aljas a fidesz kampánya. De az egyik leme a fent említett érzelmi csapda. Talán második elemként elmondhatom, hogy azzal, hogy Orbán most Petőfit csinált magából (szavalás márc. 15-én, Petófi sorok idézete, költői képek sora), ezáltal loikailag szembeállította a "magyarságot" mint közösséget a többi párttal. Azt sugallja, hogy aki jó magyar, az a fideszre szavaz. Most az, hogy ki mennyire műveli és örökíti tovább a hagyományainkat, az baromira nem függ attól, hogy milyen eszméket, irányzatokat vall. Orbán kisajátított, felhasznált, kihasznált egy nemzeti ünnepet a nevetséges pártharcához. Szabadságért indul harcba, egy különbséggel: most szabadság van. Megpróbálja a nevetséges pártharcát, hatalomszerzési próbálkozását összekötni egy nemes nemzeti ünneppel, magából hőst csinálni, ezzel gúnyt űzve a dicső forradalmárokból, megából Petőfiből. Ez sérti a magyarságomat, és az is sérti, hogy kisajátítja a kokárdát a saját céljaira. A magyarok meg mennek utána, mert elhiszik, hogy ők egy forradalom részesei, kinyalják a seggüket, hogy milyen szépek és ügyesek, és mennyi sok múlik rajtuk, és történelmet írhatnak. Ezt 2006-ban eljátszották, csak akkor 1956-tal. Nem mondom, amit művelnek, az hatékony. De gyökereiben aljas. És senki se mondta, hogy emellett képesek lennének kormányozni, mégha a szavakhoz értenek is...