• NEXUS6
    Sajna annyira nem találják meg a hangot a politikusok a választókkal, hogy ihaj. Lehet nagyon kemény dolgokat mondani, de ehhez nem tudom én sem, hogy minek kel a világvége hangulatot kelteni.

Ez igaz minden oldalra sajna. Ezzel csak azt érték el, hogy a Magyar választónak hihetetlenül magas az ingerküszöbe, és eleve idézőjelbe teszi a politikusok szövegét. Szélsőségesen kifejezve: minden politikus hazudik. Ezzel sajna pl. a LMP kénytelen a leginkább küzdeni, mert hiába akarják viszonylag artikuláltan megfogalmazni a mondandójukat, nem jut el az emberekhez.
    Persze az ő látszólagos visszafogottságuk is érdekes dolog.
    Amúgy kampányjelszónak jó lenne ez a Lehet Más a Politika kifejezés. Csak éppen magyarul azt jelenti ez is, hogy Minden Politikus Hazudik. Csak ha ők is bejutnak a Parlamentbe és kemény politikussá válnak, akkor mi is lesz? Ők is hazudni fognak? Vagy már most is politikusok és hazudnak? Mellette gyakorlatilag ők is hiszterizálnak, csak finomabb formában és simán meglovagolják az emberek politika ellenességét. Arik meg minden, de ez a egész nem tűnik túl komoly, vagy átgondolt dolognak.

A jobbik szerintem nagyon jól csinálja, még ha túl is spirázzák legtöbbször a szerepüket. Tartok tőle, hogy nekik van a legnagyobb látens szimpatizáns hátterük, ami mérhetetlen mert az emberek nem mondják el. Olyan mint a Máunika só, ha rákérdezel senki nem nézi, de érdekes módon mindenki tudja, hogy miről van sz és még idézni is tud belőle dolgokat!:)
    Az a gond viszont, hogy az MSZP-t célozták meg fő ellenfélnek. Csakhogy az már egy csonttá soványodott expártfunkcikból álló szavazóbázis. Abból már nem lehet mit lefaragni, max különben is a Fideszhez mennének, mert a Jobbik fényévekre van tőlük.
    A Fideszt kellett volna egyenesen megcélozni, akik eléggé töketlen választási kampányt folytatnak. De ez azt is jelenti, hogy senki nem utálja most látványosan őket, középen vannak.

Ahogy a kereskedelmi rádiók zenei repertoárjáról mondta valaki, hogy nem a legjobb zenéket kell játszani, hanem olyanokat, amiket kevesen utálnak kifejezetten, és akkor nem teker el a hallgató, hanem tehetetlen tömegként ott marad. Most ők a politika Sláger rádiója.:)