1. lásd # 22.
Igen eddig is voltak analog számítógépek, általában elektro-mechanikusak. Én is dolgoztam ilyennel, akár bonyolult, igaz elég speciális differenciál egyenleteket lehet velük megoldani. Ráadásul van egy nagy előnyük, hogy atomháború viszonyai között is nagyobb valószínűséggel maradnak működőképesek, mint az érzékeny IC-kre épülő digitális számítógépek.:)
Azonban a 70-es évektől kezdve az analog számítógépeket, szinte teljesen kiszorították a digitálisak, és csak a 90-es években indult újra a fejlesztésük.
Most már jó néhány elemi magot tartalmazó processzort tudnak integrálni, ha jól láttam 500X500 elemi magot tartalmazó processzort csináltak már, ami 300 giga művelet/sec műveleti sebességet tud produkálni. Ebben az esetben nem szükséges az analog műveletek, digitális számítógépen történő emulálása, így ha a fogyasztott árammennyiséget nézzük kb 1/1000-ed energia felhasználással megoldható, mint ugyan ez tisztán digitális számítógépen!
Vö: "A berendezés megépítése már csak a processzorok mérete és a szükséges teljesítmény miatt sem lenne lehetséges. Túl nagy és túl drága lenne. Csak az áramszámla elérné az évi több milliárd dollárt."
2. Hát akár igazad is lehet, de nem értem miért egy bonyolultabb út lenne a jobb, ami ráadásul kevesebb dolgot magyaráz, mint Isten, vagy a transzcendens dolgok feltételezése.
"De egyből, bocs a hívőktől, nem flame, csak példának hozom fel, szóval, isten keresni már azelött, hogy láttad volna a saját kezeidet, és tudnád, hogy ottvan, kicsit elrugaszkodott."
Úgy értem attól még hogy látsz, még mindig nem tudod megmagyarázni, hogy mi a látás (nem fizikailag, hanem mint a világ visszatükröződése a tudatban, a a szubjektumban) miből fakad az a különös dolog, ami tudatnak nevezhető, és a tudomány számára amúgy tök fölösleges dolog.
Simán automatáknak kéne lennünk, minden tudat nélkül, minimális kreativitással, vagy törekvéssel, hogy pl. a világegyetem távoli régióit kutassuk. Csakhogy ezt tesszük, és ez nincs belénk kódolva genetikailag, mégha az sincs, hogy ezt ne tegyük. De csak ennyi a genetikai és a fizikai alapja létünknek, lehetővé teszi létünket, azt hogy olyanok legyünk, amilyenek vagyunk, de nem magyarázat rá, hogy végül is miért vagyunk ilyenek, miért döntünk így vagy úgy!!!
Az adóvevő szót azért írtam idézőjelbe, mert nem valódi elektromágneses hullámokról van szó, ezt már gyakorlatilag bebizonyították! Azonban lehetséges, hogy agyunk kvantummechanikai módon összekapcsolódik, más hasonló bonyolultságú rendszerekkel, amelyek a világegyetem különböző pontjain vannak, térben és időben. A kvantummechanika erre lehetőséget biztosít. Ez a technikai rész.
A tudat akár lehet azonos a világegyetem egészével is, az a hálózat/struktúra, ahogy ezek az összehangolt, komplex kvantummechanikai hálózatok egységet képeznek. A tudat ilyen formában általános, amig a lét mindíg korlátozott, és így soha nem fogunk választ adni arra, hogy mi a tudat valójában, vagy hogy valójában a világegyetem egészének, ha tetszik istennek a végső manifesztációja.