• Kornan
    #49
    Sokféle forgatókönyv van körülményektől függően, mindegyik más. De abban biztos vagyok, ha az emberek megtudják ,hogy nemsokára világvége minden a fejetetejére áll. A pénz elkezd elértéktelenedni, erőszak megnő. A gazdagság nemhogy előny hanem hátrány lehet ilyenkor, a megállíthatatlan bűnözés első számú célpontjai. Bizonyos forgatókönyveknél talán megmaradhat a pénz, pl ha az emberek nem tudnak róla, vagy ha sok időnk van felkészülni és az emberek látnak reményt folytatásra.

    Valószínűleg ilyen kisebb közösségek alakulnának ki, többnyire vagy kizárólag állami felügyelet álló bunkerban, ahol valamilyen kormánytag a vezető és a végrehajtás eszköze a hadsereg. Attól függően mennyi idő van felkészülni. Ha sok akkor lehet épülnének ilyen rögtönzött magánbunkerek is.

    Ha már egyszer bent vannak, akkor a véges erőforrásokat el kell osztani. Elég érdekes lenen ha ez pénz alapján történne. Szerintem nem működhetne, annyira egymásra lenne ott utalva mindenki. Nem sok mindent lehet áruba bocsájtani, amúgy sem, ilyenkor az emberek örülnek ha túlélik. Ha meg az ételt/italt árulják és akinek nincs pénze meghal az megint egy érdekes történet lenne. Nem hiszem, hogy hosszú életű lenne egy ilyen rendszer.

    Elég valószínű, hogy a fegyveres erők átvennék az irányítást a bunker felett és ilyen katonai diktatúra szerű rendszer alakulna ki, jobb esetben valami kommunizmus szerűség.


    "Miért dolgoznék pénzért ennek a dagadt majomnak, ha el is vehetem közvetlen amit akarok?" kérdezné a fegyveres erők parancsnoka? Vagy bármelyik ember. Hiszen az emberek nélkül a gazdag ember is csak addig tart ameddig a készletek.