• NEXUS6
    #46
    Szerintem te látod rosszul a dolgokat.
    Egyrészt, a katasztrófáig igen is vastagon fog számítani a pénz, ugyan is a bunkereket pénzből építik.
    Utána meg pláne fog számítani, ha csak a pénzben gondolkodó emberek maradnak meg.

    Másrészt bizonyos szempontból jelenleg is egy fajta katasztrófa állapotában vagyunk, hiszen a világ lehetne kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, ahol a valódi fizikai és szellemi értékek, vagy az ember az amik mérvadóak és nem a pénz önmagában, illetve az a képesség, hogy hogy tud vele valaki bánni. De nem ez van.
    Felmérések szerint az emberek 90% általában lexarja a pénzt és a gazdagságot, nem a körül forognak elsősorban a gondolatai. Ők nem azért nem gazdagok, mert pl. nincs szerencséjük, hanem mert nem a gazdagságnak rendelik alá az életüket, hanem bármi másnak: család, munka, alkotás. De hiába vannak többségben, nem az ő érdekeire alapulva működik a világ.
    A világ vagyonának 99%-a a társadalom azon 10%-ának a kezében van, akik a pénzhez értenek, és persze általában semmi máshoz.
    Mitől változna ez a helyzet?
    Ők nem azért "tartanak" bennünket, mert szeretnek minket, vagy mert nem tudnak nélkülünk létezni, hanem mert több pénzt lehet velünk termelni, mint más úton. Ha rájönnek arra, hogy az emberek kizsákmányolásánál több profitot termel, ha pl. gépekkel dolgoztatnak, akkor itt tömegesen fognak az emberek meghalni, de legalább is nem megszületni.

    És oppá, lehet, hogy pont ez a helyzet...?

    Az emberek addig fogják ezt a jelenlegi egyenlőtlenségre alapuló rendszert működtetni, amíg félelemben tarthatók (pl ilyen hülye katasztrófa riogatással).
    Az internet jó lenne arra, hogy a "rendszer öntudatra ébredjen", de ha 20 év alatt nem tették meg, már nem is fogják megtenni.