The Settlers 7: Paths to a Kingdom
  • Pio
    Programozó vagyok és vettem már részt pénzért árult program elkészítésében. :) Igaz megrendelésre készült, nem tömegszoftver volt.
    Nekünk ráadásul nincs is ott az Artisjus, hogy szétossza az átalánydíjat és állami támogatást se kapunk.
    Szóval ránk, programozókra teljesen igaz, amit mondasz.
    A zene/filmipar esetében ahogy többször is említettem már - de úgy néz ki nem vagytok hajlandóak elfogadni - erre lett kitalálva az átalánydíj. Ha veszel egy adathordozót ezer forintért, akkor abból 500 forintot visszaosztanak arányosan a zene/filmiparnak akkor is, ha a szülinapi fotóidat teszed az adathordozóra. Most írom le utoljára, a magyar jogszabályok szerint nem törvénysértő zenéket, filmeket letölteni.

Még jóval lentebb amúgy írtam is lehetséges megoldásokat. Amíg egy új zenei CD ára egy átlagosan kereső magyar számára 2 napi munkából jön össze és nagyrészt hulladék zenék vannak rajta, addig nem fog változni a helyzet.
    Magyarországon is digitális terjesztési felületek kellenének a jelen árak töredékéért és hidd el, jobb lenne a helyzet.
    Vicc kategória, hogy nálunk egy új album 6-7ezer forint, boltba kell menni érte és még mp3lejátszón se tudod hallgatni, külföldön pedig megveszi az ember neten mp3-ban és flac-ban 5-10 euróért vagy ha csak 1-2 szám kell neki, akkor 1-1 euróért 1-1 számot.
    Szerencsére a kiadók, jogvédők töketlenségét kezdik kikerülni a zenészek, egyre több zenekar árulja a koncertjein 1-2 ezerért az albumot vagy a honlapján mp3-ban, sőt, egyre többen teszik teljesen ingyenessé a zenéjüket mondván, hogy ingyenreklám, a bevétel nagy része úgyis a koncertekből jön.