toflehi#29
Hát ez a lista közelebb van a saját ízlésemhez, mint az oszkáros...
Sztem az év legjobb filmje a Watchmen volt, szorosan a nyomában Pandorummal, a District 9-el, a Hangover-reel meg persze az Avatarral. A fel sem volt rossz mondjuk. De mivel hozzám a legközelebb eső mozi 100km-re van, miután ezen filmeket megnéztem ilyen-olyan (azért többnyire jó minőségű) torrentes forrásokból, mindössze egynél éreztem késztetést a mozis megtekintésre. És ugyanígy volt 4 haverom is, így 5ön bepattantunk a kocsiba és elmentünk megnézni az Avatart 3D-ben. Mondanom sem kell, egyikünk sem bánta meg, persze mind láttuk már szgépen, úgyhogy tudtuk milyen a film, a plusz már csak a 3D (meg ugy általában a nagy vászon élménye) meg a hanghatások voltak. És mondom, nagy élmény volt!
A Becstelen B. csalódást okozott nekem (soha nem nézek Trailereket és nem hallgatok meg semmilyen spoilert, csak az IMDB pontot és haverok, illetve az Sg havi moziajánlói alapján választok filmet, de a legtöbb mozis, netes vagy kritikusi sikert arató filmet láttam tavaly - ja, van időm...), mert az első fele nagyon jó volt, aztán kiderült teljesen hülyeség a vége. Sztem Tarantino-nak nem való a történelmi téma.
A Bombák f. meg unalmas volt. Nagyon. Pedig szeretem a lassú tempójú filmeket, sokszor nagyon hatásosan lehet így növelni a feszültséget (Pl No Coutry for Old Man), de ebben a filmben valahogy teljesen érdektelenek voltak nekem a szereplők.
Ja és szvsz érdemes megnézni a Capitalism: A Love Story-t is. Az ember rájön hogy nem csak itt K-Európában épül korrupcióra a gazdaság, a politika és kb. minden amiben a pénz akár csak érintőlegesen is érintett.