• chase
    #14
    Én nyilván csak szubjektíven a magam szemszögéből tudok nyilatkozni.
    Egy játékprogram = néhány óra szórakozás. És teljesen életszerűtlen, hogy a 400 eurós fizetésemből 60 eurót költsek egy Modern Warfare 2-re, azért a néhány óra játékidőért.
    Nálam egy sikeres játékprogram így néz ki: letölt, végigjátszik egyszer, uninstall, töröl. (én nem szoktam multizni, annyi időm nincsen)
    És sokat megvásároltam Steam-en, amikor az ára 10 euró köré/alá ment, amelyiknek meg nem, ott marad a warez.
    Viszont nekem kell, hogy beépítsék az árba a DVD gyártási költségét, csomagolását, szállítását, árrését, miegyebet, legyenek a játékok legálisan letölthetők normális áron a gyártótól, én az utóbbi 10 évben egyetlen játékot sem írtam ki lemezre, mert minek, ha egyszer végigjátszom, akkor úgysem veszem elő többé, megy a kukába, ne foglalja a helyet a gépen és pláne ne foglalja a helyet és gyűjtse a port a polcon.
    És ezekért simán kifizettem volna azt a 10 euró körüli összeget, amennyit szerintem érnek, mint ahogy azt meg is tettem jópárszor Steam-en.
    Azon kellene elgondodniuk a gyártóknak, hogy kik vannak többen, kikre lehet építeni az üzletet, a hardcore gamerek, gyűjtők, akik napokat/heteket/hónapokat/éveket játszanak egy-egy játkkal, multiznak és igénylik a szép csomagolást+extrákat a polcra, vagy az átlagemberek, akik szeretnének néhány órát minőségi játékprogramokkal szórakozni és ezért hajlandók is fizetni egy reális árat. Persze tudom, azok vannak a legtöbben, akik szarnak bele és warezolnak.
    Ahelyett, hogy milliókért hiperszuper védelmeket fejlesztenek ki, amit úgyis feltörnek néhány nap alatt, el kellene kezdeni a helyükön kezelni a játékprogramokat és akkor mindenkinek jó lenne.
    Hangsúlyozom, ez a szigorúan szubjektív magánvéleményem, én az átlagot képviselem, szeretek játszani, de nem erről szól az életem.