• Penge4
    "Az ilyet persze hogy nem zavarja ha nem jól műxik az opera"

Dehogynem. Csak nem az Operán veri le, hanem azon, aki felelős azért, hogy évtizedekkel ezelőtt ilyen irányvonalat vett a web "fejlődése".

"én igazoltam 2 linkel is plusz ott a "hivatlos" szégyenfal."

Ismerek két-három online filmes oldalt, azok jól mennek Operával.

Az általad belinkelt oldalakat egyrészt javítja a beépített CSS, másrészt nem egy komoly hiba. Talán a második zavaró, de az elsőn az a pici elcsúszás csak apró esztétikai hiba.

A hivatalos szégyenfalon érdemes megnézni az oldalakat. Talán takarítani sem ártana, mert így inkább negatív reklám, az oldalak felét már javították (ott is van a javított listában az összes) a megmaradtak fele pedig olyan oldalak, amik még mindig IE4-et, IE5-öt meg Netscape-et javasolnak. Ezekkel mit lehet kezdeni? Operában is van maszkolás, ha nagyon működésre akarod őket bírni.

"Főleg az olyat aki nem extrákra vágyik csak böngészni."

Igazából megértem az álláspontot. Akiknek teljes új az Opera azoknak nem megy olyan könnyen az ini szerkesztés meg 1-1 meglévő userjs vagy userCSS aktiválása, ami nekünk már rutinfeladat. Fanboy nem vagyok, egyszerűen csak vagyok annyira tapasztalt Opera terén, hogy az ilyen problémák többségét pillanatok alatt tudom kezelni plusz vágyom az extrákra, amihez Chrome-ban és Firefoxban annyi addont kéne telepíteni (próbáltam mindkettőben már több alkalommal is), hogy belassul, összeakadnak, meg ugyanúgy újabb problémákat idéz elő. Például nem tudom melyik addon volt FF-ban ami teljesen szétbarmolta a Google találati oldalait meg az összes Google domain alá tartozó oldalt. Az elején userJS-re gyanakodtam, letiltottam a GM-et, semmi. Letiltottam 1-2 olyat, ami még hatással volt a weboldalakra, semmi. Elindítottam Safe módban és jó lett. Aztán nem emlékszem már de valami olyan addon volt a "bűnös", aminek abszolút nem volt köze a weboldalak megjelenítéséhez.