Baldric#67
Egészen érdekes, hogy akik hirtelen kipróbálják az Operát, vélhetően csak azért, hogy a fórumba ne úgy írjanak be, hogy még nem is látták, egyből végzetes hibákat találnak, nem tudom miért lehet ez. Talán ez csak valamiféle véletlen balszerencse? Talán egyszerűen "megérzi" az opera a felhasználó hozzáállását? Lehetséges, hogy sok tízezren kipróbálták még rajtuk kívül, náluk jó volt, és csak azért tűnik fel a sok kritika, mert nem írt be mindenki a fórumra akiknél tökéletes? Esetleg az említettek némileg túloznak?
Én néhány éve már Operát használok, és csak tippelek, de talán 3-4 oldal nem jelent meg megfelelően (több ezerből). Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém az igényes weboldalakhoz? Lehet hogy csak nem tűnik fel, ha valami hibás?
Az kétségtelen, hogy én toleráns vagyok a hibákkal kapcsolatban, ha valahol egy kicsit el van csúszva egy kép, azt vagy észre sem veszem, vagy nem érdekel, és hát bőven kárpótol az esetleges hiányosságokért az a sok extra, amiket az itt hozzászólók többsége még csak el sem tud képzelni.
Ez talán kb olyan, mintha birtokolnék egy rendesen megültetett Ferrarit, a magyarországi rossz minőségű utakon bajos lenne a közlekedés, de talán mégis el tudnám viselni...
Szerintem egy hozzáértő felhasználó Operát használva, olyan sebességgel képes szörfölni, hogy még ha minden 10. oldalt nem is jelenítene meg, és ezért használni kéne egy "megnyitás Chrome-al" gombot, időben még akkor is bőven a felhasználók 99%-nál gyorsabb lenne, természetesen nem a js futtatási sebesség miatt, és magamból indultam ki.
Azt még hozzá kell tennem, hogy én a többi böngészőt, és az azokat választó felhasználókat még véletlenül sem kritizálnám (na jó, talán ie6), mert fel kéne már ismerni, hogy, ahogy autóból sincs legjobb (esetleg egy adott feladatra), úgy böngészőből sincs legjobb.