Az Opera a leggyorsabb böngésző?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fõleg, hogy esetleg nem mindenki a neten éli az életét és lehet, hogy csak hetente lép be a Gmail fiókjába. Elfogadni ugyebár nem kellett, ha a nemre kattintottál vagy be sem léptél akkor is be volt kapcsolva.
"az Opera tetszene, ha mukodne. csak nem."
Mi nem mûködik benne?
" de. kerdem, hogy ki mas tudott eloallni egy igazan felhasznalhato, komplex szolgaltatast nyujto INGYENES csomaggal?"
A Chrome meg a komplexitás... Találó a neve, tényleg csak egy chrome az egész egy webkit motorral.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
Én néhány éve már Operát használok, és csak tippelek, de talán 3-4 oldal nem jelent meg megfelelõen (több ezerbõl). Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém az igényes weboldalakhoz? Lehet hogy csak nem tûnik fel, ha valami hibás?
Az kétségtelen, hogy én toleráns vagyok a hibákkal kapcsolatban, ha valahol egy kicsit el van csúszva egy kép, azt vagy észre sem veszem, vagy nem érdekel, és hát bõven kárpótol az esetleges hiányosságokért az a sok extra, amiket az itt hozzászólók többsége még csak el sem tud képzelni.
Ez talán kb olyan, mintha birtokolnék egy rendesen megültetett Ferrarit, a magyarországi rossz minõségû utakon bajos lenne a közlekedés, de talán mégis el tudnám viselni...
Szerintem egy hozzáértõ felhasználó Operát használva, olyan sebességgel képes szörfölni, hogy még ha minden 10. oldalt nem is jelenítene meg, és ezért használni kéne egy "megnyitás Chrome-al" gombot, idõben még akkor is bõven a felhasználók 99%-nál gyorsabb lenne, természetesen nem a js futtatási sebesség miatt, és magamból indultam ki.
Azt még hozzá kell tennem, hogy én a többi böngészõt, és az azokat választó felhasználókat még véletlenül sem kritizálnám (na jó, talán ie6), mert fel kéne már ismerni, hogy, ahogy autóból sincs legjobb (esetleg egy adott feladatra), úgy böngészõbõl sincs legjobb.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Megjegyzem az 1ik kedvencem. De majdnem ugyanolyan jó az opcsi is egyedül csak azért nem mondom jobbnak mert én naponta futok ugye nyiss más böngészõt ha olvasni akarod a size-ot címû mûsorba.
Jóutón halad az opera sikere lehet ha már végre kezelne oldalakat trükközések nélkül.
Ha megnézed pl a távol keleten torony maqasan vezeti a népszerûségi listát.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Ez a böngészõ gyorsabb az a böngészõ gyorsabb...
De melyiket lehet a LEGKÉNYELMESEBBEN használni úgy, hogy ne kelljen belenyúlni hogy rendesen jelenítsen meg mindent?!
Ettõl eléggé messze van jó néhány böngészõ.
Azt meg teljes mértékig leszarom, hogy néhány tized másodperccel lassabb egyik, vagy másik, ha meg kell egy oldalt nyitni. Elég sok olyan oldal van, ahol maga a szerver lassú.
A reklám blokkolás az egyik legfontosabb számomra, hogy ne dobálja tele az arcom mindenféle felugró szeméttel.
Ergo az Operának is még van mit tanulnia sok más téren is.
Az jó, hogy van már jó néhány alternatív böngészõ, ugyanis a verseny rákényszeríti a résztvevõket a jobb, szebb gyorsabb kényelmesebb böngészõk fabrikálására.
Én biztos nem váltok Operára.
Bár bárki bármit mond addig amég oldalakat nem hajlandó kezelni amit más böngik igen addig nem is lesz népszerû mivvel az 1szerû (tehát nem opera fan9 user a 3adik negyedik esetlegesen nem megnyitott vagy nem jól kezelt oldalnál azt fogja mondani hogy köszönöm inkább a FF ami minden oldalt kezel.
Jó tudom van benne menü hogy megnyitás más böngészõvel de szerintem a fan-okon kívül ezzel sem pepecselnek sokan.
Shift+G-vel lehet váltogatni saját és szerzõi nézet között. Bár lehet, hogy ezt is csak a régi billentyûparancsokkal.
"a szintetikus tesz egy dolog, a használatban viszont nem látok túl nagy különbséget ami a gyorsaságot illeti."
Pedig abban van csak igazán különbség.
Nem tudom ki hogy van, vele, de én szeretem a dolgokat viszonyrendszerben értelmezni és értékelni, így objektívebb képet kapva magáról az említett dologról. Ez esetben nem SI mértékegységrõl van szó, hanem egy böngészõrõl, melynek vannak jó és rossz tulajdonságai, de mindezeket csak a többi böngészõvel összevetve lehet kijelenteni. Így hát esetünkben a 'legjobb' szó, még kérdõjellel vértezve is csak olvasócsalogató, nem pedig 'releváns' hír, szerintem! De a peace az marad, mivel a velem való eszmecsere is csak reklámozza a cikket 😊
A szerzoi-sajat nezet menuben a pozicionalas tiltasa-t kell bejelolni.
Nekem a nagyitas melle ki van rakva a nyomogombja. A menubol is elerheto, de a sajat nezet funkcio azert jo ha kint van, mert igy a legtobb oldalon az elrejtett es/vagy lefedett kepek is menthetoek, tovabba a jobbkattintas sem tilthato le. Pl. flicr osszes 'vedett' kepe mentheto vele eredeti felbontan.
"Megint kommentbe tettek pár késleltetést a kódban, így már olyan gyors az Opera, hogy elõbb betölti az oldalt, mint ahogy a szerver elküldené a kódot..."
Nekem a 9-es verzio neha mar kezdett nagyon belassulni, foleg ha tobb mint 5 sg-s oldal volt megnyitva. Flash-es reklamok nelkul pedig olyan 40-50 aktiv tab-nal kezdett szaggatni egy viszonylag uj, meg csak 5 eves gepen. Remelhetoleg ezen javitottak.
"Nem lett jobb, mint a 10.1. A grafikus felületet tisztára bugosan rajzolja ki, a legördülõ keresõmenü teljes ablakszélességû, a párbeszédablakokban sok helyen nem rajzolja ki a szövegeket."
Regi skin-ed van. A 10-es nem szereti a 7-8-as sorozatbol megtartott skin-eket, mert nagyon sok gomb hianyzik, igy a beepitett skin-t kell kombinalnia a regivel. Erdemes leszedni egy ujat. En mindenhol az opera classic-ot hasznalom, de az uj valtozathoz igazitott verziojat. (opera classic skin: windows xp-s ablak es menuformatum, kek, zold, narancs, piros navigacios gombok, mint amilyenek az ie6-osban voltak, a fo menusav /ami ma mar alapbol nem is latszik/ pedig a regi office ikonokat hasznalja: papirlap=uj tab, mappa=open, floppy=mentes, nagyito=kereses, stb.) Azaz nallam a navigacios sor igy nez ki, csak ikonokkal, szoveg nelkul, vilagosszurke hatteren:
-new tab
-open
-save
-find
-panels show/hide (bookmarks, history, stb.),
-rewind (ugras legordulo history-ra vagy a kezzel beirt url-re)
-back (vissza)
-stop/reload
-forward (elore)
-fast forward (automatikus urlapkitolto es login)
-kedvenc oldalak ikonjai gombkent: index, sg, yahoo mail, google translate, stb.
-... jobbra igazitva pedig:
-page/user view, images (show/hide/stb.), zoom (%-ban)
Mindehez a tab sor alul van mint a regi excell-ekben, jobbra igazitott szemetessel. A panelek pedig balrol usznak be es a konyvjelzok explorer szeru konyvtarfaba vannak rendezve (lasd: windows+e detail view), sajat oldalspecifikus ikonokkal.
Hat igen, az opera nagyon jol alakithato, akar egy retro bongeszot is lehet belole csinalni. En a 3-as verzio ota nagyjabol ugyanazt a gui-t varom el, csak egyre szebbek az ikonok es egyre tobbet tud. Viszont mindezek mellett azt is elvarom, hogy ugy mint a regi, meg mindig menjen el akar egy PII-esen is es legyen par floppy-nyi a telepitoje. Es tenyleg, ezt 1998-ota hozzak. Egyebkent az opera eredeti fejlesztoje a pannon gsm tulajdonosa, a norveg telenor volt es mar az elso 1994-es windows 3.1-es verzio is ismerte a tab-okat, csak akkor meg mdi page-eknek hivtak oket. (multiple document interface) A start menu-t egy evvel kesobb talaltak fel a microsoft-nal.
... azt meséltem, hogyan lehet birkavesével földrengést elõidézni? <#idiota>#idiota>
9.2x... érdekes, mivel a 9.5 is jelentõsen gyorsabb volt nála. A 10 nem volt olyan nagy elõrelépés, de a 10.5 egyértelmûen sokkal gyorsabb, mint a 10.1.
Szerintem nézz körül a gépeden, friss telepítés, ilyesmi. Esetleg képek a hibákról?
A 9.2x volt eddig még a leggyorsabb belõle, saját megítélés alapján.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Jelen esetben a css3 még nem végleges, így az egyes böngészõk saját elgondolás szerint implementált funkciókat így lehet elérni.
Szóval lényegében mindhárom megoldás hibátlan.
köszi.
Második: Nézet sáv (Shift+F12->Eszköztárak)->Ott szerzõi mód legördülõ->Disable positioning megoldja.
Te is leszólod a trabit, hogy szar, öreg, lassú, aztán mégse tudnál jobbat csinálni 😉
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
másik link
most csak ezt a kettõt találtam a 3-adikat bocsi de nem tuom adni ízt naopközbe szörfölés közvbe csinálta arra nem emlékzek.
Használni érdemes lesz, GPU gyorsítást kap, CSS-el gyakorlatilag 2-3 sor kóddal lehet animálni, elrontani, rosszul megírni lehetetlen. Ami hátrány, hogy ki tudja mikorra szorulnak ki a piacról az elavult, régi verziójú böngészõk.
Amúgy tök érdekes például a border-radius implementáció is.
Safariban és Chrome-ban: -webkit-border-radius: 10px;
Firefoxban: -moz-border-radius: 10px;
Operában: -border-radius: 10px;
Na akkor melyik is ami tényleg szabványkövetõ és melyek azok, akiknél csak marketingduma az egész?<#rolleyes>#rolleyes>
A terjedése pedig úgy áll jelenleg, hogy az összes nagy böngészõ (kivéve IE) félig meddig támogatja. Valamelyik jobban, valamelyik kevésbé, de az alapvetõ dolgok mindenhol megvannak. És hidd el, el fog terjedi, az összes böngészõ házatáján ezt beszélik és az IE is beállt mögéjük. Alapozni nem lehet rá egyelõre, de a sietettés nem ártana, ami szerencsére meg is van.
A példa pedig azt mutatná be, hogy nem létezik jelenleg olyan böngészõ, ami tökéletes sebességgel jelenítené meg a bemutatott dolgot. Tehát leírom újra: ez nem ajánlgatás, hanem aki szerint nem számít a sebesség, az nézze meg, és majd rájön, hogy igenis számít.
Használatban már a 10.10 is gyorsabb volt elég csak olyanokra gondolni mint egér mozdulatparancsok, gyors elõre, paste and go billentyûparancs(!), egygombos billentyûparancsok, MDI ablakok, stb.
"De ezt nem tudom tolerálni hogy oldalakat nem nyit meg vagy hibásan."
Konkrétan milyen oldalakkal van problémád?
Dark Angel 666: Jobbklikk az oldal üres területén és tartalom blokkolása. Ha csak egy bizonyos elemet akarsz tiltani tartsd nyomva a Shift-et.
Ez kétségkívül igaz, és van jó néhány érdekes kísérlet (pl. Chrome Experiments), ami a jövõbeli lehetõségeket boncolgatja. Másfelõl azért kényes ez a kérdés, mert nem biztos, hogy az ehhez hasonló dolgokra ez a legjobb megoldás, ahogy Crysist sem biztos, hogy célszerû lenne JavaScriptben megírni.
" konkrétan a fentebbi példa a legtöbb böngészõ alatt _NEM_ (FF és Opera alatt sem) fog mûködni, nézzétek Chrome-ban."
Ezen nyilván sokat segíthetne, ha a CSS kódja nem lenne tele "-webkit" kapcsolókkal... 😊
Mellesleg a cikkben említettek tények, a néhány, esetleg megkérdõjelezhetõ állítás pedig idézetként van jelen. De szívesen várom az észrevételeidet, hogy ez a bemutató cikk milyen szempontból reklám. Az ne legyen már probléma, ha egy jó termékre azt mondják, hogy jó. Ráadásul, mint mondtam, ez egy bemutató hír, és nem teszt.
Nyilván, ha az ms is támogatni fogja meg a többiek, akkor nem lesz ezzel probléma.De..úgy gondolom, h egy böngészõ kiválasztásánál, ez annyira nem lehet mérvadó...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Konklúzió: kell a sebességnövelés a jövõben is.
Mindenki azt választ amit akar, az új opera elég jó.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
kötözködj mással okostojás