• Ravkin
    Mi az újítás a windows 7 ben ? Hát itt van :

Amíg a windows xp a procidat használja az asztal és egyéb elemek megjelenítéséhez addig a win7 jobban hagyatkozik a gpu ra. Magyarán ha újabb gépre rakod a windows 7 et jelentős sebességnövekedés tapasztalható az xp-s rendszerekhez képest. Régebbi gépeken pont ez az amiatt a rendszer drámain belasul és foglalja a processzor időt. Régi gépekre ne rakjatok win 7 et.

Gyorsabb boot, ugyebár az xp is gyorsan bootol de ugyanakkor több tíz másodpercet is képes volt a számítógép várakozni ameddig a háttérben futó programokat is betöltötte, nod 32 stb. Ameddig ez nem történt meg addig a rendszer semmit sem volt hajlandó elindítani. A windows 7 új rendszereken gyorsabban feláll és a háttérben futó programokat is gyorsabban indítja és kezeli őket.

És amiért szerintem a legtöbb user marad a windows 7 mellet az a kényelmesebb kezelőfelület. Az ablakok nem tornyosulnak egymásra úgy mint az xpben kényelmesen ki tudod választani éppen azt a futó programot amire neked szükséged van. Kényelmesebb navigáció a programok képek letöltések videók között is.

A windows 7 az internet exp 8 at is gyorsabban futtatja.

Windows Media center tv tuner használatra ezerszer jobb mint a tv-tuner által biztosított program, a hiányzó csatornákat is be tudom állítani, tv újság, vagy automatikus csatorna információ lekérés a megadott körzet alapján.

Xp-ből nincs rendes 64 bites változat, a vistát meg ezért nem érdemes már föltenni.

Csak pár dolog amiket én tapasztalok windows 7 alatt, és semmi pénzért nem váltanák vissza xp-re. Régi gépekre nem ajánlom, újakra viszont kötelező darab. Az alapvető dolgok nem változtak, itt is ugyanúgy rá fogsz kattintani az ikonra hogyha el akarsz indítani valamit tehát mindíg attól függ hogy mennyi újítást látsz majd benne hogy mennyit akarsz. De ha engem kérdeztek akkor kinőhetnétek már ebből a fikázom az ms-t fikázom a windowst meg az intenet explorer dologból. Wc-papírt sem kötelező használni, lehet próbálkozni az alternatív megoldásokkal.