Hadviselés a világűrben


  • Irasidus
    #908
    Nincs olyan, hogy aktív hő, meg passzív hő. Amire te esetleg gondolhatsz (bár nem tudom, ezek utána), az-az elsődleges fényforrás és másodlagos fényforrás. Teljesen mindegy hány MW energia a kiinduló sugárzás, ha egyszer a sugárzás széttartó, vagyis minden irányban egyenletesen terjed; vagyis diverngens, ami miatt egy idő után már nem lesz elég foton a képalkotáshoz! Ezért nem láthatod akármilyen messziről a lámpát, csillagokat, vagy bármilyen fényforrást. És itt a fény lehet infravörös is. Sajnálom, de nem láthatsz akármit, akármilyen messziről, nem a Mw számít, hanem a fotonok mennyisége, száma! Erre találták ki ugyebár a távcsövet, hogy egy tárgyról érkező divergens nyalábot optikai eszközünk konvergens nyalábbá alakítsa, csak sajnos a távcsőnek is van érzékenysége, amin túl már nem érzékel. Optika.

    A szegmentált tükrű távcsövek esetében is ugyanaz az optika törvénye, mint az egy tükörből való panelek esetében. Vagyis egy gömbfelület gyűjti össze a fényt. Én az optika törvényéről beszéltem, hogy az amit a suliban meg kellet (volna) tanulni, ugyanúgy érvényes az infravörös sugárzásra is. Lásd a fenti magyarázatot.

    A Voyagerek rádiójelét azért tudjuk észleni, mert tudjuk mit keresünk, ismerjük a frekvenciát és jel erősségét, ha a pontos pozícióját nem ismernék, és pontos hullámhosszát sem, nem is találnák meg; mert tökéletesen beleolvadna a hátérzajba. Itt egy nagyon kis pontra irányították a megfigyelést, amit úgy tudtak megtenni, hogy tudják hol van, ismerik a pálya adatait. Enélkül nem találnák meg. Ráadásul, úgy, hogy tudták hol van, még így sem sikerült elsőre, mert 2,4 km arrébb volt a vártnál, csak a másodszori próbálkozásra sikerült. Ha beszüntetné a rádiósugárzást, és pályát változtatna, soha nem találnád meg. klik A VLBA rádiótávcsövek összekapcsolt hálózata, ami nem infravörös fényre érzékeny, nem véletlenül nincs ilyen infravörösben, vagy látható fényben!

    Totális automatizálás nem lehetséges. Az űrben és műszerben, képalkotásban nagyon sok zavaró sugárzás, és tényező van, amit egy számítógép nem tud kiszűrni. Egy nyers kép nagyon zajos, és kaotikus, ezt nem lehet automatizálni.


    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.12.26. 13:32:10