-
Ninju #717 Most lehet én értem félre, de nekem úgy tűnik, hogy nem számolsz azzal, hogy egy aszteroida felszíne részben elnyeli, részben meg felénk (is) visszaveri a napsugárzás egy részét. Ergo mind az infravörös, mind a látható spektrumban fényesebb, mint a háttér.
Az általad leírtakból nekem az jön át, hogy szerinted nagyon egyszerű érzékelni valamit a világűrben. Lehet, hogy az én ismereteim túl régiek, de én úgy tudom, hogy bőven van mit behoznunk a naprendszerben keringő nagyobb objektumok felderítésében.
Sosem gondoltam, hogy egyszerű dolog az álcázás. Csak azt szerettem volna ha kifejted, hogy miért zárod ki szinte teljesen. Azzal én is tisztában vagyok, hogy egy manőverező űrhajónak olyan hőképe van, hogy azt mai ismereteink mellett lehetetlen álcázni és jó eséllyel ez így is marad.
Amit a JWST-ről írtál nagyon durva érték. Mivel a céges netről nem lehet megnyitni az oldalt (a farmerámát persze meglehet
), azt szeretném megkérdezni, hogy ez az érzékenység valós időben zajlik? Illetve mennyi ideig tart egy ilyen érzékenységű kép elkészítése?
Tudom, hogy ez nem annyira fontos, mert egy egy napig készült kép, még jót is tesz az elmozdulás észlelésének, csak kíváncsi vagyok rá.
A Lagrange pontok teleszórása érzékelőkkel tényleg kézenfekvő megoldás L4 és L5 is), így folyamatosan fenntartható a nagy szögeltéréses megfigyelés minden irányban.
Sajnos az az érzésem, hogy amíg nem tudjuk mivel támadunk és mivel védekezünk, addig az álcázás már túl részletes téma, hogy érdemben lehessen vele foglalkozni.
Köszönöm a kimerítő választ.
Egy kis informatikai javítás ha megengeded:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A feldolgozásnál említetted a mai videokártyákat. A GigaPixel ha jól tudom a Fill Rate "mértékegysége" ami a kirajzolható képpontok számát jelenti. Ennek nincs köze a feldolgozott pixelek számához. Ez kvázi annyit jelent hány JWST képet tudna megjeleníteni másodpercenként.
A valós számítási teljesítményt inkább a FLOPS adja meg. Ami szintén gigás nagyságrendnél jár már. :)
ui: régen nem volt előnézet gomb?