Hadviselés a világűrben

• phantom66
    Már pusztán az életképessé teszi szerintem a kishajót, hogy tüzérségi megfigyelőként pontosíthatja a pályaadatokat (miközben megvédi magát az ellenségtől, lelövöldözi az ő elfogóit), persze kérdés, mekkora méretű pontosan az a hajó, ami képes órákon át manőverezni 1-2g vel.
    Elkellhet hozzá ionhajtómű, szupravezető tárológyűrű, nukleáris elem, távhajtás stb. A pontos paramétereket, hogy mekkora, majd a jövőben fogjuk tudni.

Ami Cifu adatait illeti, még 1* : a 1000, meg 100 km/sec a terjouleos, vagyis kilotonnás tartományban mozog.
    Arra nincs semmi elméleti fizika korlát, hány védőháló van a hajó körül, van 3 háló mondjuk mindegyiken átjut lövedék 10% eséllyel úgy hogy megőrzi manőverező képességét. Szó szerint hálót is lehet alkalmazni, mert ekkora sebességeknél egy gram tömeggel való ütközés, vagy egy hűtőmágnes melletti elrepülés is biztos hogy legalább az elektronikát elintézi. Oké 1000ből egy talál mennyinél is járunk, egy megatonnánál. :DD
    Ja atommal én is tudok izmozni, én az aggresszor városai ellen vetném be, majd leszoktatom arról, hogy ilyesmikkel hajigáljon. :P

Reméljük az ilyen emberekből nem lesz döntéshozó politikus, akkor meg az energiafegyverek hatásos lőtávjából kell kiindulni.
    A jövőben valóban jót fognak röhögni az ilyen topikokon, mint ahogy azokon röhögnek, akik levezették szépen, hogy levegőnél nehezebb repülő szerkezetet alkotni képtelenség. :D