Hadviselés a világűrben

• delejork
    "A számítási teljesítményük a célszoftverhez elegendő, és sokkal kevésbé érzékenyek például az ilyen behatásokra, mint egy modern mikroprocesszor."

Most te is elismerted, hogy egy old school megoldás robosztusabb lehet.
    Ha a jövőben már nem fognak régi processzorokat gyártani egyáltalán, csak hiperfejlett kvantumchipeket, akkor ott elég ha 1-2 atom elmozdul és meghülyülnek.
    Márpedig ha fejleszteni fogják az EMP fegyvereket, akkor arra képesek lesznek, hogy egy elhárítótest közelről /űrbeli viszonyokhoz képest közelről/ 1-2 atomot elmozdítson a Faraday ketrec ellenére is...
    Nem egy kategória, mint egy millió kilométerre levő napkitörés.

A Star Trek világ szerintem is elég ellentmondásos, a Star Warst kidolgozták úgy, hogy eléggé következetes maradt. Most a belső logikáról beszélek, nem a jelen tudományos ismereteinkkel való összhangról.

A fénysebesség nem átléphető, levegőnél nehezebb repülő szerkezetet készíteni meg képtelenség, azt is teljesen komolyan gondolták...
    Egyébként érdekesnek tartom, hogy mennyire bizonyítottnak tekintenek olyan dolgokat is, amiket semmilyen kísérlet nem igazolt.
    Pl szívesen olvastam volna olyan cikket, hogy a MIRen bebizonyították az ikerparadoxont, időlassulást...
    A Hafele–Keating-kísérlet kicsit komolytalan volt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hafele%E2%80%93Keating-k%C3%ADs%C3%A9rlet

Ha jobban tudod, írd át a cikket.

"Az Iráni urándúsító centrifugák illetve az azt felügyelő rendszer nem Iránban készült... "

Attól még ők is ellenőrizték a dolgokat. A jövőben is sok ember meg sok cég fog kelleni az intelligens fegyverrendszerek előállításához, nem fogják tudni mindet elég alaposan leellenőrizni.

De igen, a jelen fejlettségi szinten én sem vadászokat, hanem railgunokat meg robotrepülőket építenék.
    Ettől még a vadászgépek használata reális lehet a fejlődés következő szintjén.
    Illetve jelenleg még mindig helyük lesz a légköri hadviselésben.
    Űrbombázással nem lehet elfoglalni városokat, bolygókat, gyárakat, ha a szembenálló felekben kicsi józanság is lesz, valszeg meg is tiltják, hogy tömegpusztító fegyvereket alkalmazzanak az élőerő ellen.