Hadviselés a világűrben

• Ninju
    Annyira tudtam, hogy le fogsz csapni a kamionos hasonlatra. :)
    Mondjuk ha a rendeltetését nézed mindkettőnek (versenyautó vs versenykamion), akkor már ismét megáll amit mondtam.

Ne feledd el továbbá, hogy a világűrben vagyunk. Nincs felületi súrlódás, nincs gördülési ellenállás. Tömeg van és tolóerő. Nyersen és tisztán. Teljesen mindegy, hogy egy 10 tonnás tömeg, 100kN tolóerejű hajtóművel rendelkező "űrvadász", vagy egy 1000 tonnás tömegű, 10'000kN tolóerejű hajtóművel rendelkező "űrfregatt" az, mindkettő ugyanúgy 1g-s, ~10km/s2 gyorsulásra lesz képes.
    Pontosan. Ez az amiért arra hivatkoztam, hogy a mai viszonyokból kiindulva valószínű, hogy a kisebb mozgékonyabb arány megmaradhat.

Egyébként alapvetően igazad van abban, hogy az általad felvázolt technikai paraméterek között teljesen értelmetlen űrvadászt építeni.
    Ugye kérdés, hogy mit lesz a következő lépcső. Azért a skálázhatóságot esélyes, hogy megoldják idővel, mert gondolj csak az első számítógépekre, atombombára, mobiltelefonra. Tudom, az első és az utolsó példa picit sántít, de azért a belső égésű motorok is sokat fejlődtek.

A YAL-1A esetében nem a légkör hatásaira szóródik a sugár (pára, por fénytörés)?