Én meg csak azt tudom hajtogatni, amit már 20milliószor leírtam... Mindkét platformnak meg van az előnye, konzolnak hogy maga a hardver olcsóbb, megveszik a játékot, berakják, play, plussz még 1-2 dologra is alkalmas.
A PC-nek meg hogy számtalan dologra használható (és nélkülözhetetlen, amúgyis mindenkinek van otthon), jól beállítható, a hardvereket igényszerint lehet fejleszteni, a konzolnál jobb minőséget ki lehet hozni hasonló árból összességében (mivel 2-3 ezer Ft-al drágábbak a játékok, lehet számolni 1-2 éven belül mekkora a különbség), ma már sokkal szebben is néznek ki a játékok, és legalább nem ilyen szar paddal kell szenvedni stratégiákban, fps-ekben.
Szimulátor meg lesz még azért, Armed Assault 2 -nek is jön valami független kiegészítője, Battle of Britain is überszimulátor lesz, helikopteresből is jön ha jólolvastam.
Ésszel fejlesztve (eladva korábbi hardvereket, nem a legüberebb hardvereket megvéve) szerintem jobban megéri a PC. És ezért soha nem fogja leáldozni. Az Atinak és Nvidianak is nagy üzlet még mindig, a Microsoftnak is (directx10, 11, windows 7), és a játékokat sem csak szánalomból adják ki, megéri kiadniuk (ha veszteséges lenne, akkor tényleg nem adnának ki semmit). A többi álnyavajgás csak a konzolok népszerűsítésére szolgál, ha mindent kiadnának rendesen pc-re is (sőt így pc-re több is jönne, szimulátorokkal kiegészítve), közel sem lenne ekkora különbség.
Persze nyugodtan folytassátok az értelmetlen, primitív vitát, majd jókat nevetünk rajta jópár év múlva. :D