• Carsee
    #45
    Igazad van.
    Lehet hülyeség amit gondolok, de nem egy ország bizonyos hivatalának (pl NASA) kellene magára vállalnia első sorban a fejlesztést. Mindenkinek érdeke, hogy fejlődjön az űrkutatás.

    Pl.: Nem szemetelek, nem égetem a világítást feleslegesen, nem pocsékolom a vizet stb. szóval próbálok figyelni a környezetre, de nem vagyok optimista. A Föld X éven belül bizony túlnépesedik, nem tudja ellátni élelemmel az Y mennyiségű embert. Egyre melegebb van és egyre rosszabb a levegő. Fogy az olaj is egyre több a H5N1,H1N1 stb. Ez soha nem lesz jobb csak rosszabb.

    Talán idejében kellene elgondolkodni azon, hogy miképp tovább. Nem az én életemben kell a Marsra menni vagy akárhová - esetleg valami Földhöz hasonló - bolygóra, de már az én életemben el kellene kezdeni kutatni. Lehet, hogy ez túl sci-fi, előbb-utóbb minden ilyen történet könnyen valósággá válhat.

    (Asimov-tól a kedvencem amikor Giskard robot kikapcsolhatná az az erősítőt amivel a bolygót felmelegítik és lakhatatlanná teszik), de nem teszi, mert látja, hogy ha egy bolygóra támaszkodunk akkor eléggé kiszolgáltatottak vagyunk.

    Én nem számolok az emberi tényezővel, hogy kinek mi az érdeke, mert iszonyatosan naív vagyok tudom :) Szeretném azt hinni, hogy nem az instant meggazdagodás érdekli az embereket.